Ekonom Pile slavi rođendan

 DRAGO SOPTA/HNS
‘POLJSKA SIGURNO PADA‘

VIDEO: Vatreni u Varšavi zafeštali legendi u čast, nakon ovih stihova svi su popadali od smijeha

Kao dobri duh ekipe u pravilu je omiljen među igračima, i tako desetljećima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. listopad 2024. 12:50

Legendarni Mladen Pilčić u ponedjeljak je imao 65. rođendan. Ekonoma Vatrenih HNS je počastio tortom na kojoj je pisalo "Happy Birthday Pile", a on je, kako bi podigao atmosferu uoči utakmice s Poljskom, u hotelu Radissonn u Varšavi, proslavio rođendan na svoj način. Umjesto velikih govorancija i zahvala, Pilčić je zabavio igrače, izbornika i članove stožera toliko da su desetak minuta "umirali od smijeha". Iako je nekad bio poznat po tome što je oponašao radijske reportere, ovaj je put – recitirao stihove. Nisu to bila djela velikih pjesnika nego njegovi stihovi u rimi koje je sam osmislio za ovaj rođendan.

Veliki pljesak dobio je kad je recitirao: "Izbornik se ne mora brinuti sada, Poljska u Varšavi sigurno pada", a pravo oduševljenje i smijeh izazvali su neki drugi stihovi koji, međutim, nisu prikladni za objavu u medijima.

Pilčić je kao ekonom, što bi se moglo kazati i oružar, doajen reprezentacije, u njegovim vitrinama sve su najveće medalje. Ima broncu za Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, a i sva ova posljednja odličja pod vodstvom Zlatka Dalića. Dresovi, trenirke, kopačke... Kod njega je uvijek sve štimalo. Kao dobri duh ekipe u pravilu je omiljen među igračima, i tako desetljećima. Premda je napunio 65 godina i službeno ima uvjete za mirovinu, željom Saveza i reprezentacije ostat će s nacionalnom vrstom do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

image

Ekonom Pile slavi rođendan

DRAGO SOPTA/HNS

Pilčić je s Grobnika, a njegov sin Dražen bio je prvoligaški nogometaš. Igrao je za Rijeku, ali zbog jake konkurencije Kramarića, Benka i Krstanovića prešao je u slovenski Koper. U dresu Pomorca je 2013. bio najbolji strijelac Druge lige, a sada igra za Grobničan za kojeg je dao 280 službenih golova. Ponosi se sa sinom i rado ga spominje.

Linker
15. listopad 2024 15:36