MARIN FRANOV Cropix
DIVI SE MODRIĆU

Bjelica za Poljake secirao Vatrene: ‘Ako ovaj trojac započne utakmicu, bit ćete u problemima‘

‘Puno Hrvata igra u Bundesligi, Španjolskoj i Engleskoj, oni su okosnica momčadi‘, tvrdi Bjelica
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2024. 13:57

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras gostuje u Varšavi, u četvrtom kolu skupine A1 Lige nacija na Stadionu Narodowy igrat će protiv Poljske. Tamošnji mediji kontaktirali su mnoge zanimljive sugovornike, što Poljake, što Hrvate, a jedan od onih koji im je uvijek dobra opcija jest trener Dinama Nenad Bjelica.

Radio je u Lechu iz Poznana i priča poljski, što ga čini savršenim za razgovor i najavu večerašnje utakmice. Tu činjenicu iskoristio je poljski portal TVSport koji je odradio intervju s njim, a odmah na početku pitali su Bjelicu kojeg se igrača Dinama trebaju najviše čuvati.

- Petković, Baturina i Sučić igraju od prve minute, a mislim da će Pjaca vjerojatno krenuti s klupe. Svi su trenutno u jako dobroj formi, ako započnu utakmicu, Poljska bi se mogla naći u velikim problemima.

image

Nenad Bjelica

DAMIR KRAJAC Cropix

Istaknuli su da je, ako se ne računaju Dinamovi igrači, samo Marco Pašalić dobio poziv iz HNL-a. Samim time, zapitali su se zašto ima tako malo imena iz hrvatske lige na popisu Zlatka Dalića.

- Imamo puno sjajnih igrača iz jakih europskih liga, slično je i s Poljskom. Izbornik Probierz također ne kreće određivati sastav s igračima iz poljske lige, već ih zove dvojicu, trojicu, tako je i otprilike kod nas. Puno Hrvata igra u Bundesligi, Španjolskoj i Engleskoj, oni su okosnica momčadi.

Ne može se pričati o Hrvatskoj, a da se ne spomene Luka Modrić. Protiv Škotske u Zagrebu ponovno je pokazao dašak genijalnosti, bio je najbolji igrač utakmice. Naravno da se Poljaci pribojavaju Maestra...

- Luka je u odličnoj formi. Ima 39 godina, ali igra za Real. Ne možete računati na njegovu slabiju izvedbu jer izgleda kao da ima 30 godina, motiviran je, voli igrati za reprezentaciju i mislim da će ostati u njoj barem još godinu dana. Užasno je bitan igrač, svi mladi se ugledaju na njega, on je fenomen!

Linker
15. listopad 2024 13:57