Ben Davies

 IAN KINGTON Afp
OTPAO ZA SPLIT

Težak udarac za Wales uoči okršaja s Hrvatskom, na Poljud dolaze bez jedne od najvećih zvijezda

Nakon liječničkih pregleda obznanjeno je da će zbog istegnuća tetive koljena morati pauzirati barem dva tjedna
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. ožujak 2023. 15:24

Izbornik Walesa, Robert Page, za utakmicu s Hrvatskom ne može računati na braniča Tottenhama, Bena Daviesa, koji se ozlijedio na posljednjoj klupskoj utakmici protiv Southamptrona (3:3).

Iako su se Velšani nadali da je Daviesova ozljeda lakše prirode, nakon liječničkih pregleda obznanjeno je da će novi dokapetan Walesa (kapetan je, nakon oproštaja Garetha Balea, Aaron Ramsey) zbog istegnuća tetive koljena morati pauzirati barem dva tjedna. Zasad Page nije pozvao novoga igrača kao zamjenu za Daviesa, pa na pripremama za subotnji dvoboj s Hrvatskom ima 23 nogometaša.

image

Izbornik Walesa Robert Page

KENZO TRIBOUILLARD Afp

Dodajmo i da je Page ojačao svoj Stručni stožer, u kojeg je uključio donedavnog reprezentativca, Chrisa Guntera (33), koji se prije 14 dana oprostio od igranja za nacionalnu vrstu. Gunter je u 15-godišnjoj karijeri odigrao čak 109 utakmica za Wales, a još uvijek aktivno igra u engleskom četvrtoligašu AFC Wimbledonu.

Dogovorom Velškog nogometnog saveza i Wimbledona, engleski je klub dopustio Gunteru da se priključi reprezentativnom stožeru i preskoči dvije prvenstvene utakmice Wimbledona.

Linker
27. travanj 2024 02:53