Luka Modrić

 Giuseppe Cacace/Afp/Profimedia
SN ANKETA

Luka Modrić na stolu ima pet opcija za nastavak karijere, koja bi bila najbolja za njega?

Svi se pitaju gdje će kapetan Vatrenih, a mi pitamo vas gdje biste na njegovom mjestu
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 26. travanj 2024. 21:08

Već smo pisali da bi Luka Modrić najradije karijeru nastavio u Real Madridu, no ostanak među Kraljevima nije jedina opcija. Donosimo vam pet opcija koje Modrić ima. Što mislite, koja bi bila najbolja za njega?

1) REAL MADRID

To je Modriću bez konkurencije najdraža opcija. Predugo traje ta priča, i to na najvišim razinama uspješnosti i emotivnih ispunjenosti, da ne bi bila nedodirljiva. Objektivno gledano, najveća je prepreka bila njegov stav prema novom statusu, a to znači da više nije neprikosnoven starter. Sada to više nije problem.

2) MLS

U alternativnim izborima SAD je Modriću draža destinacija u odnosu na azijske adrese. Miami je bio opcija prije, ali s Messijevom "ekipom" iz Barce popunjene su "salary kvote". Imao je i drugih zanimanja iz MLS-a. Američko iskustvo bilo bi pogodno i za kvalitetu obiteljskog života, odnosno, obrazovanja djece.

3) ARABIJA & KATAR

Najjače i financijski neusporedive ponude stižu iz Saudijske Arabije i Katara. U prvoj varijanti bilo je i "više stotina milijuna", u drugoj više desetina. To je, naravno, vrlo unosno tržište za Modrića, ali je s druge strane natjecateljski daleko ispod aktualnih razina. Važan faktor prijepora, pogotovo zbog obitelji, način je života i klimatske (ne)prilike.

4) DINAMO

Opcija povratka u Dinamo djeluje najromantičnija priča, ali u realnosti takvi su epilozi teško izvedivi. Biti kapetan Reala u El Clasicu u travnju, a u srpnju akter HNL-a, ekstremni su doživljaji i motivacijske razlike. Nakon 16 godina Modrić je sasvim druga osoba, igrač i sada s obitelji, koja ima svoje prioritete (škola, tinejdžersko sazrijevanje, "domaće" madridsko okruženje).

5) UMIROVLJENJE

Netko je Modrićevu veliku želju za ostankom u Realu protumačio i kao pokazatelj da bi u slučaju izostanka dogovora možda ovog ljeta, nakon Eura, mogao iznenaditi odlukom o zaključenju aktivne karijere. No, kako trenira i profesionalno funkcionira, Modrić pokazuje da je posvećen ostanku na (naj)višim razinama, a ne umirovljenju.

Linker
26. travanj 2024 21:08