BUGARI VJERUJU U PROLAZ

Razgrad gori, a trener Petev najavljuje: Uz naše navijače možemo izbaciti Dinamo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2012. 19:39

Ludogorec je dugoročan projekt, dakle nema nikakvog imperativa instant uspjeha, ali koliko god naš suparnik imao euro-iskustva, protiv Dinama imamo šansu. Za Uefu najavljuje novo poglavlje jedne bugarske nogometne bajke, trener Ludogoreca Ivajlo Petev.

Razgrad gori, no ne samo zbog vrućine (jučer je izmjereni 37 celzijevaca), već i radi sutrašnje utakmice, definitivno najveće u kratkoj, ali slatkoj povijesti kluba koji obilato potpomaže mecena Kiril Domusčijev. Međutim, pored kontroverznog predsjednika, glavni uspjeh potpisuje upravo Petev, koji će pokušati ponoviti Levski iz 2006., jedini klub koji se dokopao elitnog klupskog natjecanja.

- Bit će nam strašno teško, Dinamo je prepoznata europska momčad, dominantna u Hrvatskoj i konzistentna u Europi, no Ludogorec je potkovan iskusnim igračima koji se znaju nositi s pritiskom ovakvih utakmica. Uz nas će biti i gorljivi navijači, svatko tko je uz ovaj klub dat će apsolutno sve što ima. A s takvim stavom definitivno imamo priliku koju ćemo pokušati iskoristiti.

Petev pred momčad ne želi staviti nikakve imperative.

- Klupski je cilj konstantno sudjelovanje u Uefinim klupskim natjecanjima, a ako želito to i ostvariti, morate postaviti prave, čvrste temelje. Stoga smo i nekidan otvorili našu akademiju, koja zaista ima fantastične uvjete. U sljedećih nekoliko godina u njoj želimo stvoriti kvalitetu naših lokalnih klinaca dostatnu za prvu momčad. Ludogorec je dugoročni projekt - velik je optimist trener Ludogoreca Petev.

Linker
21. rujan 2024 10:58