Ronald Gorsic / CROPIX
DALMATINCI U NAPADU

Duje Čop prijeti Bugarima: Želim zabiti, sanjam gol Ludogorecu, bio bi to moj start iz snova

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2012. 19:13

Duje Čop se dobro snašao u Dinamovom dresu. Na pripremama se pokazao kao pogodak, uhvatio je povjerenje trenera Ante Čačića. Brz, agresivan, sklon suradnji, nametnuo se kao napadačka opcija za Ludogorec. Makar će skromno, nekako sramežljivo, kazati:

- Ne znam hoću li igrati, trener mi još ništa nije rekao.

Momčad ga je prihvatila, izgleda kao da je 100 godina u plavom klubu. Najviše se druži s Antom Rukavinom, dalmatinskim partnerom. Na pripremama u Austriji trener Čačić je kazao kako će Dinamov napad predvoditi Dalmatinci, Čop i Rukavina. Duje je tada kazao:

- Bilo bi izvrsno, ali u Dinamu ima toliko dobrih igrača. Dat ću sve od sebe kako bih zaigrao u napadu Dinama i opravdao povjerenje.

Čop nije od velikih riječi. Na pitanje hoće li tresti mreže, Duje će kazati:

- Mislim da Dinamo ima kvalitetu na svim pozicijama. Trener ne može promašiti. Bit će dobro ako stavi Beqiraja, ali i ako stavi mene.

Valjda će se danas osjećati dobro.

- Pripreme sam odradio super, zadovoljan sam. Vidjet ćemo kako će biti sad kad krenu utakmice.

U prijateljskim ste bili dobri?

- Drugo su vam prijateljske... Ovo je nešto drugo. Mnogo ozbiljnije.

Što znate o Bugarima?

- Mi imamo iskustvo igranja europskih utakmica, favoriti smo i vjerujem da da prolazimo dalje. Ludogorec je dobra momčad, ali ako ćemo mi biti pravi, neće biti problema.

Hoćete li u Razgradu zabiti svoj prvi europski gol za Dinamo?

- Neću ništa obećavati. Ali jako se veselim svojoj prvoj europskoj utakmici za Dinamo. Makar ne znam hoću li igrati. Ma, veselim se ja svakoj utakmici za Dinamo.

Bilo bi prekrasno da svoju prvu utakmicu za Dinamo zapamtite po pogotku u bugarskoj mreži.

- Bilo bi spektakularno. Želim zabiti, sanjam gol Ludogorecu, bio bi to moj start iz snova. Ali neću ništa obećavati - zaključio je Čop.

Linker
21. rujan 2024 14:32