Paun Paunović / Cropix
DOBRO IH PROUČIO

Radman savjetuje: Držite se lijeve strane AEK-a, tamo se nitko ne vraća u obranu!

Hajduk ima znalce... Samo trebaju igrati po zemlji i kombinatorno, mislim da brzim pasovima mogu izbaciti obranu AEK-a - rekao je vratar Panserraikosa
Piše: Mario VelićObjavljeno: 14. rujan 2010. 13:15

U snagu AEK-a, Hajdukova protivnika u prvom kolu Europske Lige kod kojeg Bijeli gostuju u četvrtak, prekjučer su se uvjerila dvojica naših igrača koji nose dres grčkog prvoligaša Panserraikosa. Novi klub napadača Bojana Vručine i bivšeg dugogodišnjeg golmana Rijeke Velimira Radmana izgubio je na gostovanju kod AEK-a u drugom kolu grčkog prvenstva sa 2:0. Iako je Radman radio čuda na golu Panserraikosa, u prvih dvadesetak minuta skinuo četiri mrtve prilike Atenjanima, domaćini su slavili golovima napadača Djebboura i veznjaka Kafesa.

- Nije bilo lako, obrana nam je puštala na sve strane. AEK je bio veliki favorit, dokazali su snagu, ali i otkrili nedostatke u obrani. Mislim da Hajduk može igrati protiv njih i ostvariti dobar rezultat - govori Radman.

U stilu iskusnog trenera, Radman nam je proanalizirao igru AEK-a i pojednice.

- Igraju u formaciji 4-2-3-1. Na golu je bio mladi Arambatzis, inače brani Saja koji je zbog nekih grešaka završio na klupi. Centralni stoperi su iskusni Dellas i mladi Manolas. Obojica su sjajni u skoku, Hajduk ne smije pokušavati dugim loptama, no Manolas je neiskusan, voli se uključivati u igru, ići naprijed, pa čini i pogreške. Desni bočni Jahić uglavnom je stao nazad, dok lijevi Lagos voli ići naprijed - priča nam Radman.

U srcu veznog reda protiv Panserraikosa nastupili su Makos te Kafes, defenzivni veznjak koji gradi igru, on je AEK-ov Pirlo. No najveća opasnost prijeti od četvorice ofenzivaca.

- Najistureniji napadač je Djebbour, opasan igrač, snažan, nastupao je za Alžir na Svjetskom prvenstvu. Iza njega igra Liberopoulos koji me nije impresionirao, desno je bio Burns, a lijevo njihov najopasniji pojedinac, Argentinac Scocco. Zna s loptom, brz je, puca s obje noge, na njega bijeli moraju pripaziti - upozorava Radman.

No, opasni ofenzivci imaju i svoje slabosti.

- Igraju previše individualno, malo sudjeluju u obrani. Kada izgube loptu ne vraćaju se nazad. Mislim da Hajduk mora iskoristiti njihovu lijevu stranu, Scoccu koji ne igra prema nazad, te Lagosa koji se puno ubacuje naprijed. Hajduk ima znalce, vidim da je Vukušić u pravoj formi, tu su Ibričić, Anas, Tomasov... Samo trebaju igrati po zemlji i kombinatorno, mislim da brzim pasovima mogu izbaciti obranu AEK-a - savjetuje Bijele Radman.

Linker
06. listopad 2024 10:18