www.stokecityfc.com
MATTHEW ETHERINGTON

'Protiv Hajduka ćemo igrati u drukčijem izdanju, službene utakmice su drugačije'

Matthew Etherington lijevo je krilo Stokea, igrač koji je momčad Tonyja Pulisa poveo prema Europi s pogocima za pobjedu u polufinalu Fa kupa kontra Boltona
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. srpanj 2011. 15:15

Engleske kolege su nas upozorile: 'Delap daleko ubacuje rukom, ali opasniji je Etherington; on ima kornere i prekide’. Matthew Etherington lijevo je krilo Stokea, igrač koji je momčad Tonyja Pulisa poveo prema Europi s pogocima za pobjedu u polufinalu Fa kupa kontra Boltona. Dva i pol mjeseca Etherington je liječio ozljedu tetive koljena i početkom srpnja vratio se u momčad. Bitan je igrač u koncepciji Tonyja Pulisa, jer jedan je od rijetkih igrača Lončara koji je osjetio europske utakmice. Tri godine je Etherington bio u Tottenhamu, šest je proveo u West Hamu.

- Igrao sam s West Hamom protiv Palerma. Ne znam koliko je Hajduk jak, ali s Palermom je bilo zanimljivo - kazao nam je Etherington u kampu Stokea.

O Hajduku igrači Stokea zaista malo znaju. Video-zapis su gledali tek jučer, ali Etherington je prethodno vidio prilog o susretu Bijelih s Barcelonom.

- Gledao sam najzanimljivije trenutke utakmice na You Tubeu. Predivna atmosfera i vrlo zanimljiva utakmica. Mogao je i Hajduk do pobjede. Igrači Hajduka? Nisam ih baš zapamtio.

Je li vas zabrinula igra splitske momčadi u dvoboju s Barcom?

- Ne, jer večerašnja utakmica bit će mnogo ozbiljnija nego susret s Barcelonom. Ipak su službene utakmice nešto sasvim drugo. Zamijetio sam da su odlično držali loptu kontra Barcelone.

Hajduk je gledao dvije pripremne utakmice Stokea. Sve znaju o Crveno-bijelima, ali to Etheringtona ne uzbuđuje previše.

- Protiv Hajduka ćete nas vidjeti u sasvim drukčijem izdanju.

Linker
24. rujan 2024 13:17