AFP
STIŽE 'HRVATSKI DIV'

Pulis otkrio taktiku: Rekao sam Etheringtonu i Pennantu da razbiju suparnike iz Hajduka!

Splićani su najteži mogući suparnik, priželjkivali smo lakši posao. Znam i da je mnogo naših fanova zainteresirano za gostovanje u Splitu, kaže menadžer Stoke Citya
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. srpanj 2011. 15:59

U Stoke-on-Trentu nema mira, momčad pod vodstvom Tonyja Pulisa zaredala je s debaklima uoči prvog dvoboja u europskim natjecanjima nakon 37 godina, Hajduka u 3. pretkolu Europske lige. Nakon što ih je u petak svladao trećeligaš Brentford sa 1:0, identičnim rezultatom Stoke City je dan kasnije poražen i od četvrtoligaša Aldershota. Za Stoke je debitirao Jonathan Woodgate, koji je odradio 60-ak minuta, no ni on svojim suigračima nije mogao pomoći da ostanu neporaženi.

Menadžer Lončara Pulis zatrpan je kritikama medija zbog načina na koji Stoke igra. Glavni napadački adut su im dalekometna ubacivanja Roryja Delapa iz auta za visoke suigrače Kenwynea Jonesa i Roberta Hutha. Pulisa je zbog toga kritizirao i Wenger, ali 53-godišnji strateg ne brine:

- Bili smo vrlo uspješni u posljednjih pet i pol godina, tako da se nećemo mijenjati. Mislimo da igramo dobar nogomet, igramo brzo i imamo kvalitetne igrače koji znaju zadržati loptu. Imamo vlastiti identitet, nadograđujemo se na temeljima u koje klub vjeruje.

Pulisova momčad u četvrtak dočekuje Hajduk, a trener je stao u obranu svojih igrača, koji također nisu pošteđeni kritika.

- Rekao sam Mattyju Etheringtonu i Jermaineu Pennantu da obvezno razbiju suparnike iz Hajduka i stalno ih dižu u zrak. U tome su, naime, vrlo dobri - sarkastično se šali Pulis braneći kvalitetu i znanje svojih veznjaka. Kako bi njegova momčad ranije dosegla vrhunac, Pulis je tražio od svog kondicijskog trenera Paula Maxwella da formu tempira upravo za Hajduk.

- Splićani su vjerojatno najteži mogući suparnik, mi smo u ždrijebu priželjkivali lakši posao. No bit će to sjajna utakmica za navijače. Stadion će biti rasprodan, a znam i da je mnogo fanova zainteresirano za gostovanje u Splitu - zaključio je Pulis.

Stoke je za utakmicu s 'hrvatskim divom’, kako Hajduk nazivaju na službenoj internet stranici, odlučio prodavati ulaznice po vrlo popularnim cijenama za engleske prilike. Za mlađe od 17 i starije od 65 karta košta 5 funti, za ostale 15 funti. U Stokeu očekuju da će stadion Britannia biti potpuno ispunjen sa 27.000 gledatelja.

Linker
24. rujan 2024 11:20