Xavi

 LLUIS GENE Afp
SPEKTAKL NA CAMP NOU

Xavi najavio El Clasico: ‘Možemo nanijeti težak udarac Realu, pritisak je na njima, a blagi favoriti smo mi‘

‘Nećemo se braniti niti zatvarati utakmicu, želimo uspostaviti veću dominaciju nego u prošlom ogledu‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. ožujak 2023. 14:44

Barcelona u 26. kolu može napraviti veliki korak prema španjolskoj kruni. Jedini konkurent u toj utrci dolazi pod tribine Camp Noua, na kojem su u dosadašnjem dijelu sezone Katalonci primili samo jedan pogodak, te ostvarili 32 od mogućih 36 bodova. Svjesni su da im bilo kakav bodovni ulov protiv Real Madrida predstavlja ležeran boravak na vrhu.

- Da, slavlje bi značilo veliki napredak na tablici i težak udarac za Real. Ne bih tada prvenstvo nazvao konačnim jer mnogo je bodova u igri, a i teških utakmica - rekao je Xavi Hernandez u razgovoru s novinarima uoči 253. El Clasica.

Nadolazeći derbi ključni je moment sezone. Hoće li Barca odigrati "ziheraški", odnosno ciljati na bod i tako održati ugodnih devet bodova prednosti, ili planira riskirati po principu "sve ili ništa"?

- Pritisak je na njihovoj strani, ne zamaram se očekivanjima. Ovaj stadion uvijek te tjera da pobijediš, možda smo zato blagi favoriti. Nećemo se braniti niti zatvarati utakmicu, želimo uspostaviti veću dominaciju nego u prošlom ogledu. Ne brine me ni poraz s Bernabeua, velika je razlika između domaćih i gostujućih ogleda. Očekujem da će Real biti žustriji nego inače, na nama je ih stavimo pod kontrolu. Mislim da više ne postoje tolike napetosti među nama, sada se jedni drugima divimo i međusobno se poštujemo. Barem je s moje strane tako - poručio je Xavi, uz dodatak da Pedri neće konkurirati za sastav jer se nije u potpunosti oporavio od ozljede koljena.

Katalonci se mogu pohvaliti najčvršćom obranom Ligi petice, primili su samo osam golova u prvenstvu. Od toga im je Real zabio gotovo polovicu, triput su im zatresli mrežu u listopadu.

- Trebamo nastaviti istim putem, radimo sjajan posao u obrani i vjerujemo da je to jedan od glavnih čimbenika uspjeha - poručio je stoper Ronald Araujo uoči novog dvoboja s Viniciusom.

Linker
29. rujan 2024 00:23