PAU BARRENA Afp
REAKCIJE TRENERA

Xavi: ‘Drugi gol Reala nas je ubio‘, Ancelotti: ‘Benzema? Vratio se i još jednom bio odlučujući faktor‘

Real Madrid je s visokih 4:0 pobijedio Barcelonu i izbacio ju iz Kupa
Piše: SNObjavljeno: 05. travanj 2023. 23:42

Real Madrid je s visokih 4:0 pobijedio Barcelonu na Camp Nou i tako ju izbacio iz španjolskog kupa. Nakon teškog domaćeg poraza o svemu se oglasio i trener Barce Xavi Hernandez.

‘Bili smo jako dobri u prvom dijelu. Trebali smo zaustaviti njihove kontra napade iz kojih je i pao prvi gol. Drugi, koji je pao odmah nakon poluvremena nas je ubio. Moramo biti samokritični i nastaviti dalje‘, rekao je Xavi koji nije mogao računati na Andreasa Christensena, Frenkieja De Jonga, Pedrija i Ousmanea Dembelea, no nije se htio vaditi na to:

‘Zvučalo bi kao opravdanje kada bismo pričali o ozljedama. Dobro smo se držali u prvoj utakmici i prvom dijelu uzvrata. Osjećam ponos zbog toga. Već sam rekao da je Real bio favorit jer je riječ o aktualnom prvaku Europe‘, poručio je Xavi nakon utakmice.

Trener Reala, Carlo Ancelotti, je bio iznenađujuće ozbiljan nakon velike pobjede.

‘Sve je bilo dobro. Odigrali smo sjajnu utakmicu i zasluženo slavili. Bilo je teško u početku, ali u drugom poluvremenu nam je išlo jako dobro. Sretni smo jer je bila teška utakmica i dobro smo je riješili. Znali smo kako ne izgubiti pozicije i u tranziciji radili štetu‘, rekao je Ancelotti pa nastavio:

‘U finalu smo i ja sam sretan. Vinicius? Poslušao me. Zabio je prvi gol i igrao odlično. Benzema? On je previše važan za nas i sada se vratio. Protiv Valladolida i danas je imao ključnu ulogu kao što to često i bude s njim‘.

Linker
18. listopad 2024 17:50