Luka Modrić i Andrij Lunin

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
‘NIJE DOVRŠIO POSAO‘

‘U Realu postoji slučaj radikalno suprotan Modrićevom, a Luka bi ovdje mogao dočekati i Svjetsko prvenstvo‘

Marca piše da bi neuvjerljivi nastupi na Euru mogli Modrićevog suigrača dovesti u probleme
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2024. 06:46

Luka Modrić u suzama se oprostio od Europskog prvenstva u Njemačkoj, slijedi mu nekoliko slobodnih dana pa će u madridski tabor. Očekuje se da će se već poznata priča o produženju ugovora na još jednu godinu u narednim danima i zapečatiti potpisom već pripremljenog ugovora.

Španjolski list Marca još jednom podsjeća da je Modriću ostanak u Realu bio "apsolutni prioritet" te će u idućoj sezoni ponovo nuditi kvalitetne nastupe treneru Carlu Ancelottiju, vjerojatno sa sličnom ulogom (ulascima s klupe) kao i u prethodnoj. Naravno, i spomenuti medij okrenut prvenstveno zbivanjima u Madridu raspravlja o Modrićevom ostanku u reprezentaciji Hrvatske. Najuspješniji igrač u povijesti našeg nogometa nije dao nikakve znakove o svojoj odluci vezanoj za budućnost u kockastom, a Marca misli da bi mogao dočekati još jedno veliko natjecanje.

image

Luka Modrić

ANTE CIZMIC Cropix

"Modrić na Euru nije dovršio posao. Sada se na horizontu pojavljuje Svjetsko prvenstvo 2026., a s obzirom na njegovu predanost domovini, ne bi čudilo da Modrić produži karijeru sve do tada. Možda će i tada biti igrač Madrida, s Lukom se nikad ne zna", navode u svom osvrtu, a potom se okreću i ostalim predstavnicima Reala na kontinentalnoj smotri.

Dani Carvajal (Španjolska), Jude Bellingham (Engleska) i Kylian Mbappé (Francuska) i dalje imaju pravo sanjati zlato, što vrijedi i u slučaju dvojca Camavinga - Tchouaméni, Ferlanda Mendyja (svi Francuska), Antonija Rudigera (Njemačka) i Arde Gülera (Turska). Dodali bismo još Tonija Kroosa i Nacha Fernandeza, no oni su tijekom Eura prestali biti igrači Reala, a možemo "progledati kroz prste" Davidu Alabi, koji umjesto na travnjaku, djeluje pomažući stručnom stožeru Austrije jer se nije stigao oporaviti od ozljede.

Pored Modrića, jedini "prerani" povratnik s turnira je Andrij Lunin. Vratar ukrajinske reprezentacije proživljavao je velike neugodnosti. U prvoj utakmici s Rumunjima direktno je skrivio dva od tri pogotka u 0:3 porazu Ukrajine, stoga do kraja prvenstva više nije branio.

image

Andrij Lunin

TOBIAS SCHWARZ Afp

Lunin se treba nadati da takve izvedbe neće utjecati na mišljenje nogometnog tržišta, jer Marca navodi da se radi o "radikalno suprotnom slučaju u odnosu na Modrića". Lunin vjerojatno neće nastaviti s Realom, premda mu ugovor istječe krajem nadolazeće sezone. Madridski klub ne vidi ga kao prvu opciju, što Ukrajincu nije najsretniji scenarij jer ostavio je dobar dojam kao, silom prilika, prvi vratar Reala u prošloj sezoni. No, Marca piše da bi neuvjerljivi nastupi na Euru mogli dovesti Lunina u probleme, jer zainteresirane strane možda će dvaput razmisliti prije nego mu ponude suradnju.

"Euro je za Lunina trebao biti savršena odskočna daska za postizanje velikog u ugovora, bilo u Madridu ili izvan njega, ali čini se da su obje opcije sada izblijedile", piše Marca.

Prema dosadašnjim informacijama, Real u svakom slučaju planira prodati Lunina, a Arsenal se spominje kao jedna od mogućih destinacija.

Linker
30. lipanj 2024 06:46