ANTE ČIZMIĆ/Cropix
EUROCAST

Jurčević: ‘Instinkt mi govori da je Modrić blizu oproštaja. Kod igrača bi se mogao stvoriti otpor‘

U novom izdanju Eurocasta u gostima su nam bili Nikola Jurčević i Robert Šola
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 29. lipanj 2024. 12:13

Kako će Hrvatska izgledati u budućnosti? To je pitanje koje se postavlja nakon ispadanja Vatrenih na Europskom prvenstvu u Njemačkoj i lošoj igri koju su hrvatski nogometaši pokazali na ovom natjecanju. Mnogi zazivaju promjene u reprezentaciji, a svih ponajviše zanima hoće li naši senatori, prije svih Luka Modrić i Ivan Perišić, nastaviti igrati za Hrvatsku. Tim su se pitanjem bavili i naši današnji gosti u Eurocastu, nogometni trener Nikola Jurčević i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

- Nema dileme da se radi o dva ključna igrača hrvatske reprezentacija i bit će ih jako teško nadoknaditi. Njih dvojica su možda i najključnija u svim uspjesima Vatrenih posljednjih godina. Teško je prognozirati, ali moj instinkt mi govori da je Luka Modrić blizu oproštaja od reprezentacije - rekao je Jurčević i nastavio:

- On je ipak nešto stariji od Perišića i napravio je apsolutno sve što se moglo napraviti i u klubu i u reprezentaciji. Njegova odluka o umirovljenju bi bila dosta realna. Što se tiče Perišića iz načina na koji je pristupio oporavku od ozljede vidim ambiciju i želju da pod svaku cijenu igra na Europskom prvenstvu. Čini mi se da on još uvijek ima žar i ambiciju, ali pitanje je koliko se može vratiti na onu razinu na kojoj je bio prije ozljede. Vidjeli smo da je na ovom Euru nedostajao onaj ‘izbačaj‘ nakon driblinga, brza reakcija i udarac. On je odradio trkački dio na pravom nivou, ali nije imao onu eksplozivnost.

Šola se nadovezao na priču o Perišiću te odgovorio na pitanje može li on prilagoditi svoju igru s obzirom na nedostatak eksplozivnosti nakon teške ozljede koju je imao.

- Perišić ne može prilagoditi svoju igru. On je prije svega krilni igrač, on je cijelu karijeru igrač tog dugog sprinta. On čak nije toliko brz, ali je imao veliku nogometnu inteligenciju, čitanje igre te odličan skok i udarce s obje noge. Nikola mi je svojedobno rekao da je Perišić u drugom krugu krilnih igrača u svijetu što se kvalitete tiče.

Po prvi put se dogodilo da je dobar dio javnosti počeo sumnjati te sazivati ulazak mladih igrača u reprezentaciju i kritizirati Dalića

Glavni urednik Sportskih novosti se ne slaže s Jurčevićem oko umirovljenja Modrića iz reprezentacije:

- Modrić je valjda 50 puta ponovio da će igrati za Hrvatsku dok ga god Hrvatska treba. Zlatko Dalić po svemu sudeći ostaje izbornik i ako on dođe do Luke i kaže mu da mu treba, a to će napraviti, možemo li očekivati da će se Luka oprostiti? Još nešto - Luka nije ni prije ni poslije Eura rekao da bi mogao otići.

Jurčević se nadovezao rekavši da su se ipak dogodile neke stvari koje bi Modrića natjerali da promijeni mišljenje.

- Možda se malo promijenilo njihovo razmišljanje jer se po prvi put dogodilo da je dobar dio javnosti počeo sumnjati te sazivati ulazak mladih igrača u reprezentaciju i kritizirati Dalića zato jer mu mladi nisu igrali. Kod igrača se nakon toga može stvoriti otpor, pa da se pitaju što im ovo uopće treba, zašto bi još igrali za reprezentaciju - smatra Jurčević.

Što još čeka hrvatsku reprezentaciju u budućnosti, tko su kandidati za kritične krilne pozicije, kako pristupiti Ligi nacija te najave današnjih utakmica osmine finala Eura. O tim i drugim nogometnim temama smo pričali u Eurocastu s Jurčevićem i Šolom:

Linker
29. lipanj 2024 12:29