LLUIS GENE Afp
BILA BI TO ČUDESNA PRIČA

U Barceloni imaju pakleni plan! Ovo bi bila jedna od najvećih ‘otmica‘ u modernoj povijesti nogometa

Uoči El Clasica, Barcelona, koliko god se zna da je financijski posrnula, čini sve da zapapri Realu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. listopad 2021. 18:31

Iz katalonskog kluba u javnost su pustili glas da imaju plan kako mrskom rivalu oteti Kyliana Mbappea!

U Barceloni vjeruju da će uspjeti dovesti barem jedno veliko pojačanje za sezonu 2022/23. Unatoč dugu jer povećat će se limit koliko smiju trošiti na igrače i to im daje prostora za snove. Kad je tako meta su najveći, a pogotovo ako ih želi Real.
Mbappe je javno priznao kako je htio napustiti PSG te je imao ponudu Reala, no Barcelona nastoji omesti tu operaciju.

Francuski reprezentativac igra zadnju sezonu ugovora s PSG-om i već nakon 1. siječnja smije pregovarati s novim potencijalnim poslodavcem.

Kako piše list As, Barca će pokušati uvjeriti izraelskog menadžera Pinija Zahavija da ga usmjeri na Camp Nou. Zahavi je napravio transfer Neymara iz Barce u PSG za rekordnih 222 milijuna eura. Mbappe je besplatan, ali od kluba koji će ga dovesti traži bonus. Prema tim izvorima Barca je spremna, vjerujući da će im bilanca to omogućiti, dati Francuzu 90 milijuna eura nagrade ako odabere baš njih, a istodobno smatraju da Real planira u te svrhe izdvojiti "samo“ 50 milijuna eura. Na to, dakako, dolazi i plaća igrača…

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Real je financijski "zdraviji“ i teško je vjerovati da mu Barca može pokvariti račune, ako Mbappea neće uspjeti zadržati PSG, no Katalonci imaju pravo pokušati. I maštati. Ili barem dizati prašinu pred El Clasico.

Kao začin toj priči procurila je informacija da je Barcelone 2017. trebala dovesti Mbappea iz Monaca. Tada je skoro sve bilo riješeno, transfer je trebao stajati 120 milijuna eura, ali sportski sektor Barce ipak je na kraju odabrao Ousmanea Dembelea iz Borussije (D) kao zamjenu za Neymara.

Kakvi genijalci! Tako su i doveli klub tu gdje se danas nalazi, da malo tko može povjerovati kako bi igraču poput Mbappea Barcelona danas uopće bila zanimljiva.

Linker
26. travanj 2024 15:50