Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
PRIJELOMNI DANI

TRENUCI ODLUKE ZA DARIJA SRNU Bivši kapetan Vatrenih nije zadovoljan Barceloninom ponudom, ali...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. siječanj 2017. 22:02

U miljeu Barcelone sve se više pitaju - stiže li Srna ili ne. Damir Štimac, njegov zastupnik kroz cijelu karijeru, kazao nam je:

- Oko Darija je sve mirno. Nekih upit ima, ali ništa se nije dogodilo. Stvar s Barcelonom stoji. Ali vidjet ćemo, to se može u jedan dan sve promijeniti. Nema siljenja. Uvijek je nekako sa Srnom bilo isto, interes je bio, razgovori su bili, a realizacija je nešto drugo.

List El Mundo Deportivo, čiji je izvor informacija u pravilu u Barceloni ili oko nje, objavio je kako se Srna mora odlučiti hoće li prihvatiti što mu Katalonci nude. Trener Luis Enrique i sportski direktor Robert Fernandez žele pojačati momčad u siječnju, bude li moguće. Trener ne vjeruje Aleixu Vidalu i traži desnog braniča. Pogotovo je problem kad Sergi Roberto nije u formi. Riječ je ipak o veznjaku, koji je prinudno rješenje na toj poziciji. Ispalo je da su olako pustili Danija Alvesa. I zato je Srna prva opcija.

El Mundo Deportivo kaže kako iz visokih klupskih izvora doznaje da je odluka isključivo na Srni. Barcelona mu je ponudila uvjete koji nisu na razini kakve ima u Šahtaru, financijski bi sigurno izgubio. Usto, treba ga do ljeta, a potom tko zna. Iako bi dobio ugovor barem na godinu i pol. I zato nije čudno što Srna još nije odgovorio. Razmišlja i čeka.

Screenshot: Twitter

Barcelona je izazov, no on još nema namjeru zaključiti karijeru, pa da ide po zadnji angažman. Dok je god u Šahtaru igrat će koliko bude želio i mogao. I sami Katalonci priznaju da ponuda koju su dali Srni nije baš velikodušna. Doista i nije, ponudili su mu duplo manje nego što ima u Šahtaru, i ako ostane tako, mali su izgledi da bivši kapetan Vatrenih prihvati takve uvjete. Drugim riječima, Srni poručuju - ako ti je čast igrati za Barcelonu i možda osvojiti Ligu prvaka dođi, ali kod nas se nećeš obogatiti.

Jasno da Katalonci imaju ograničenje za plaće jer golem novac troše na Messija, Neymara i Suareza. Zato za druge nema koliko bi htjeli.

Linker
22. rujan 2024 17:21