Luka Sučić

 ANDER GILLENEA Afp
REMEK-DJELO ZA PAMĆENJE

Španjolci sipaju hvalospjeve na veliku nadu Vatrenih: ‘Zlatna ljevica, ovo mogu samo genijalci. Čudesno...‘

Sjajan gol bio je šlag na odličan Sučićev nastup u utakmici u kojoj je Atletico poveo odmah u prvoj minuti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. listopad 2024. 07:46

Hrvatski nogometaš Luka Sučić zabio je prvijenac za pamćenje u dresu Real Sociedada. Sjajnim golom u 84. minuti donio je zasluženi bod svojoj momčadi protiv Atletica, a u izvještajima španjolskih medija ističe ga se u prvi plan nakon utakmice koja je završila 1:1.

Lokalni El Diario Vasco pogodak hrvatskog nogometaša nazvao je "potezom genijalca".

"Kada nitko nije očekivao da će pucati, on se nije dvoumio. To je ono što genijalci imaju, rade stvari koje nitko ne očekuje. Sjajan pogodak koji je učinio rezultat pravednijim, jer Real iz takve utakmice nije mogao otići praznih ruku", navodi se u tekstu.

image

Luka Sučić

ANDER GILLENEA Afp

I drugi tekstovi su bili na istom tragu. Mundo Deportivo Sučićev pogodak naziva "remek-djelom", El Mundo piše o "čudesnom pogotku", a Sport hvali "zlatnu ljevicu".

Sjajan gol bio je šlag na odličan Sučićev nastup u utakmici u kojoj je Atletico poveo odmah u prvoj minuti. Hrvatski nogometaš uz pogodak vrijedan boda imao je dva uspješna driblinga, 42 točna dodavanja od 45 pokušaja te pet osvojenih duela od njih 11 u kojima se našao.

Sučić je ovoga ljeta iz RB Salzburg došao u Sociedad u transferu vrijednom deset milijuna eura. Proglašen je najboljim igračem baskijskog kluba za rujan, a golom Atleticu istaknuo je svoju kandidaturu za isto laskavo priznanje i u listopadu.

Linker
07. listopad 2024 11:30