FRANCK FIFE Afp
NEMAJU IZBORA

Zbog nenadane situacije Real bi mogao promijeniti dugogodišnju praksu, poznata imena dolaze već na zimu?

Nakon Carvajalove ozljede desni bek je postao prioritet, stoga Real neće žuriti s dovođenjem novog stopera
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. listopad 2024. 07:06

Iako je Real Madrid posljednjih godina u širokom luku zaobilazio zimski prijelazni rok, takva bi se praksa ove sezone mogla promijeniti.

Posljednji je prije gotovo šest godina u siječnju u redove kraljevskoga kluba stigao Brahim Diaz, no specifične okolnosti mogle bi natjerati Florentina Pereza na dovođenje dvojice igrača u zimskom prijelaznom razdoblju.

Od ranije Real planira dovesti stopera ljevaka, a nakon teške ozljede Danija Carvajala deficitarna je postala i pozicija desnog beka.

image
OSCAR DEL POZO Afp

Na popisu Realove struke nalaze se stoperi Castello Lukeba (RB Leipzig) i Victor Reis (Palmeiras) te desni bek Liverpoola Trent Alexander-Arnold. Engleskom reprezentativcu ugovor na Anfieldu istječe na kraju ove sezone, a zasad ga još nije produljio.

Na desnoj strani obrambene četvorke trener Carlo Ancelotti trenutačno ima samo Lucasa Vazqueza, bivšeg desnog krilnog napadača kojeg je Zinedine Zidane 2020. godine premjestio u obranu.

Što se tiče stopera, čeka se povratak oporavljenika Davida Alabe, a kao zamjena povremeno na tu poziciju uskače defenzivni veznjak Aurelien Tchouaméni. Starteri su Antonio Rüdiger i Eder Militao, koji se baš i ne mogu pohvaliti sjajnom formom u uvodu nove sezone.

Nakon Carvajalove ozljede desni bek je postao prioritet, stoga Real neće žuriti s dovođenjem novog stopera, tvrdi Marca. No, na ljeto će se svakako pojačati konkurencija i na toj poziciji.

Linker
07. listopad 2024 09:19