OSCAR BARROSO Dppi Via Afp
UKLOPIO SE U SIVILO

Modriću ovacije, ali Španjolci su i nemilosrdni: ‘Bio je izgubljen zbog taktičke konfuzije‘

Unatoč tome što nije odigrao najbolje, Modrić je pri izlasku iz igre zaradio ovacije cijelog stadiona
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 09:27

Već drugi puta u sezoni zaštekala je Realova super momčad. Ako se remi s Mallorcom u prvom kolu mogao okarakterizirati kao ‘slučajnost‘, tek bod protiv Las Palmasa u trećem kolu Primere ukazao je na to da bi problem mogao biti nešto ozbiljniji.

Susret na Kanarima označio je prvi ovosezonski start za Luku Modrića. Kapetan Vatrenih do sada je priliku dobivao prvenstveno s klupe, mršave minute u kojima nije prikazao zapanjujući učinak, međutim Carlo Ancelotti mu je protiv Las Palmasa odlučio dati povjerenje od prve minute.

38-godišnji Hrvat na terenu je igrao do 64. minute kada ga je zamijenio Arda Güler, a iako je po SofaScoru jedan od najbolje ocijenjenih igrača Reala (7.3), generalni je dojam da se Modrić uklopio u sivilo svojih suigrača, za što ga španjolski mediji nisu štedjeli.

"Bio je izgubljen u prvom poluvremenu zbog taktičke konfuzije u kojoj se momčad našla. Bio mu je to prvi start sezone. U drugom poluvremenu je pokušao povući napad Reala, ali nije uspio povezati napadački trojac", riječi su kojima je As opisao Modrićevu izvedbu.

Unatoč tome što nije odigrao najbolje, Modrić je pri izlasku iz igre zaradio ovacije cijelog stadiona. Praksa je to koju navijači diljem Europe već neko vrijeme pružaju hrvatskom veznjaku, koji je svojim predstavama zavrijedio poštovanje u nogometnom svijetu. Upravo na taj aspekt Modrićevog lika bazirala se Marca, ističući svevremensku Modrićevu veličinu.

"Od ovacija do ovacija. Takav je život Luke Modrića. Vjerojatno ih je jedva doživio na stadionu Gran Canaria jer je napustio teren dok je njegova momčad gubila, i to kad je on loše odigrao i bio daleko od toga da bude ‘Modrić‘. Gušio ga je pristup domaćina, čak je i pogrešno dodavao neke lopte, kakve nije uspio proslijediti vjerojatno tek nekoliko puta u svojoj karijeri. Ali u ovom trenutku njegova života to nije važno. Igra li Modrić, ovacije su zajamčene. I to je jedino pošteno", zaključila je Marca.

Linker
05. rujan 2024 10:49