Luka Modrić

 OSCAR DEL POZO Afp
VJEČNI LUKA

Modrić sustigao legendu, nova uloga oduševila Španjolce: ‘Igrat će više nego što je Ancelotti mislio‘

‘Hrvat je bio arhitekt Realove jasne igre te donio živost i okomitost‘
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2024. 23:47

Ni ovaj put nije djelovalo jednostavno, no Real Madrid upisao je pobjedu u devetom kolu Španjolskog prvenstva. Kraljevi su na Bernabeuu nadigrali Villarreal 2:0 pogocima Federica Valverdea (14.) i Viniciusa Juniora (73.).

Madriđane je s kapetanskom trakom predvodio Luka Modrić. Hrvatskom reprezentativcu pisat će se asistencija za gol Valverdea iako je samo dodao loptu i zatim pogledom ispratio dalekometnu majstoriju, a Carlo Ancelotti zamijenio ga je tek u 90+2. minuti uvođenjem Lucasa Vazqueza.

Novim nastupom za Kraljeve, Modrić se popeo na vječnoj listi. Naime, naš Maestro sada je drugi po broju službenih nastupa za Real među svim stranim nogometašima koji su boravili u klubu. Modrić je 546 puta zaigrao pod madridskim grbom, drugu poziciju dijeli s Marcelom. Prvi od svih stranaca je Karim Benzema. Francuski osvajač Zlatne lopte broji čak 648 nastupa i uz sav Modrićev prkos godinama, teško je i pomisliti da će sustići napadača. Trebao bi odigrati sve utakmice u ovoj sezoni, ostati u Realu još jednu godinu dana te u idućoj odigrati skoro sve...

image

Luka Modrić

FRANCK FIFE Afp

Na listi stranaca s najviše nastupa iza Modrića se nalazi Brazilac Roberto Carlos (527), zatim Nijemac Toni Kroos (465) i Portugalac Cristiano Ronaldo (438).

U osvrtu na utakmicu s Villarrealom, španjolski AS primijetio je da se Modrić ispostavio odličnim potezom u nešto drukčijoj ulozi. I "heat map" sugerira da se Modrić snažnije kretao desnom stranom nego središnjicom terena.

"Ancelotti je preformulirao vezni red. Real je profitirao od povratka Valverdea u središnji dio, a Modrić i Bellingham igrali su između linija kako bi oslobađali prostor Viniciusu i Mbappéu ispred gola. To je donijelo više živosti i okomitosti te pomoglo otvoriti Carvajalu puteve po desnoj strani. Modrić je preuzeo odgovornost i za kreativni dio igre i jasno je da će morati igrati više nego što je Ancelotti očekivao. Bio je arhitekt Realove igre, koja je napokon bila jasna i čista", zaključuju novinari AS-a.

Linker
06. listopad 2024 01:18