Alberto Gardin/zuma Press/profimedia
PROBLEMI KOD KRALJEVA

Modrić poslao snažnu poruku nesretnom suigraču, oglasio se i pehist: ‘Vrijeme je da prihvatim realnost...‘

Španjolski mediji podvukli i hrvatsko ime kao opciju zamjene, ali druga opcija je realnija
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 14:18

Teško da je Real Madrid mogao čuti nesretnije vijesti uoči početka nove sezone. Thibaut Courtois neće sudjelovati u nadolazećim utrkama za momčadske trofeje, ruptura križnih ligamenata lijevog koljena zadobivena na treningu u četvrtak odvojit će ga s travnjaka minimalno šest mjeseci, pišu vodeći španjolski mediji.

Izostanak igrača Kraljevi bi relativno lako mogli nadoknaditi na bilo kojoj poziciji, ali ne i u slučaju vratara, jer Courtois je jedina adekvatna opcija među vratnicama Real Madrida. Druga je Andrij Lunin, golman izuzetno slabije kvalitete u odnosu na Belgijca koji je posljednjih godina u mnogim navratima spašavao Kraljeve, a posebice u Ligi prvaka.

image

Thibaut Courtois

JULIO AGUILAR Getty Images Via Afp

Courtoisu slijedi težak period. Kirurški zahvati, a onda dugotrajan odmor. Sezona je za njega najvjerojatnije završila, iako postoji mogućnost da se vrati u završnici, no upitno je u kakvom će se fizičkom stanju pojaviti pred kraj prvenstva. Igrači Reala javljaju mu se s porukama podrške, a jednu takvu putem Instagrama je objavio i hrvatski kapetan Luka Modrić.

"Želim ti mnogo hrabrosti i snage, prijatelju! Vratit ćeš se jači", napisao je naš veznjak, a putem vlastitog profila brzo se oglasio i nesretni Courtois:

"Nikada ne očekujete da ćete prolaziti kroz nešto ovakvo, ali sada je vrijeme da to prihvatim i učinim sve što mogu da bih prevladao ozljedu i vratio se jači. Hvala svima na energiji, ljubavi i ohrabrenju, uvjeravam vas da mi služe kao velika motivacija", napisao je vratar.

Dakle, vodstvo Reala hitro i neplanirano mora u šoping nakon što je klub utrošio nepunih 130 milijuna eura u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka. Najveći udio otpao je na Judea Bellinghama (103), ostatak na veznjaka Ardu Gülera (20) i beka Frana Garciju (5).

image
SCREENSHOT/Instagram

Vodeći španjolski mediji već su se pozabavili listom najizglednijih imena. Našao se među njima i Dominik Livaković, no pored njega i imena sa znatno jačim europskim CV-em, barem na klupskoj razini. David de Gea, Keylor Navas, Yassine Bounou i Kepa Arrizabalaga podvučena su publikacijama Španjolaca.

U tom pogledu, najlogičnija se čini opcija Davida de Gee. Osim što, unatoč oscilacijama posljednjih godina, slovi za najboljeg vratara među navedenima, De Gea je i slobodan igrač, pa bi se jedini troškovi Kraljeva ogledali u dogovorenoj plaći. Ipak, Marca piše da je vratar Seville Bounou glavni favorit.

Navas je već jednom zatvorio poglavlje s Realom i već duže vrijeme boravi na klupi PSG-a, odnosno na posudbi u Nottingham Forestu gledamo li isključivo prošlu sezonu.

Kepa Arrizabalaga, najskuplji vratar svih vremena (80 milijuna eura po transferu u Chelsea), imao je vrhunskih partija, ali ukupno gledano nije se dokazao. Sjećamo se da je u Chelseaju tijekom trijumfalne sezone u Ligi prvaka (202./2021.) grijao klupu Edouardu Mendyju.

Linker
19. svibanj 2024 12:56