CHRISTOPHE SIMON Afp
‘LUKI NEMA KRAJA‘

Marca o Modriću: ‘Mirovina? Ne, ovo je njegov novi plan. S Hrvatskom će dočekati obljetnicu‘

Veznjak Reala i hrvatske nogometne reprezentacije vidi da ga noge još uvijek ‘slušaju‘
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2024. 12:33

"I have a dream" (Imam san), poznata je rečenica koju je onomad izrekao Martin Luther King, a sada može poslužiti i u vidu Luke Modrića. Time započinje tekst u Marci koja, doduše, umjesto Kinga citat pripisuje Baracku Obami, ali puno je važnije ono što su napisali o kapetanu Vatrenih.

A Modrić, ističe najvažniji madridski sportski list, sad ima novi cilj.

Veznjak Reala i hrvatske nogometne reprezentacije vidi da ga noge još uvijek "slušaju" i da može igrati na najvišoj razini, a kompetitivnost je na razini kao i 2006. kada je debitirao za nacionalnu vrstu. Samim time, želio bi zaokružiti 20 godina igranja za najdraži dres, što može učiniti na Svjetskom prvenstvu 2026. u SAD-u, Meksiku i Kanadi te ne razmišlja o mirovini.

"Modrić je igrao prvih 15 utakmica ove sezone, nije propustio niti jednu. Započeo je s europskim superkupom, a igrao je punih 90 minuta za Hrvatsku u pobjedi protiv Škotske. Zanimljivost je da mu se povećala minutaža, Carlo Ancelotti ga koristi čim su potrebni talenti malog veznjaka", piše u tekstu uglednog španjolskog lista.

image
MARIN FRANOV Cropix

Modrić će u subotu, ako bude zaigrao, srušiti rekord legendarnog Ferenca Puskása i postati najstariji igrač u povijesti koji je nastupio u dresu Kraljeva, a samo će nastaviti s "podizanjem letvice" jer se šuška da će potpisati novi ugovor s Madriđanima na godinu dana.

"Najbolje od svega je što nastavlja trčati, boriti se i staviti svoj vrhunski nogomet u službu i Real Madrida i Hrvatske. Modriću nema kraja", zaključuje Marca.

Linker
15. listopad 2024 15:36