FRANCK FIFE Afp
NA VRHU POPISA ŽELJA

Bogata ponuda predsjednika Reala zvjezdanom trojcu, za Haalanda ima poseban plan: ‘Oni se redovito čuju‘

Neki tvrde da bi se Osimhen bolje od Mbappéa uklopio u Realov stil igre jer je sličniji Benzemi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. siječanj 2024. 09:37

Nije tajna da Real Madrid na ljeto želi dovesti napadačko pojačanje, ali još uvijek nije poznato tko će to biti. Različiti izvori nude razne varijante, no zna se da su na vrhu popisa želja Realovog predsjednika Florentina Pereza Kylian Mbappé, Erling Haaland i Victor Osimhen.

Mbappé je najveća meta Los Blancosa još od dolaska Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda 2008. godine. Francuskom napadaču na ljeto istječe ugovor s Paris Saint-Germainom te od 1. siječnja može pregovarati s budućim poslodavcima.

image

Kylian Mbappe

VALENTINE CHAPUIS Afp

Real ga pokušava dovesti već pet godina, no dosadašnji pokušaji nisu bili uspješni. Pripremili su mu i bogatu ponudu, ali ništa još nije dogovoreno.

Čini se da je negdje zapelo, pa u Realu ne otpisuju ni mogućnost transfera napadača Napolija Victora Osimhena, najboljeg strijelca Serie A prošle sezone.

Neki tvrde da bi se Osimhen bolje od Mbappéa uklopio u Realov stil igre jer je sličniji Karimu Benzemi, a financije su pak posebna priča.

image

Victor Osimhen

FILIPPO MONTEFORTE Afp

Kako piše Mundo Deportivo, Real bi mogao Napoliju platiti Osimhenovu odštetu te Nigerijcu isplatiti nekoliko godišnjih plaća samo za cijenu Mbappéovog bonusa za potpis ugovora.

Na Realovom je radaru i Erling Haaland, koji s Manchester Cityjem ima ugovor do ljeta 2027. godine. Šuška se da bi na ljeto mogla postati aktivna otkupna klauzula, no istodobno mu Građani pripremaju i novi, još bogatiji ugovor.

Sport Witness piše kako su na Bernabeuu smislili posebnu taktiku za privlačenje norveškog topnika. Njega navodno svakog tjedna telefonom zove Jude Bellingham, bivši suigrač iz Borussije Dortmund.

image

Erling Haaland

MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia

- Bellingham ga zove i govori mu neka dođe u Real Madrid. Njih dvojica znaju se iz Dortmunda, a izgleda da se Haalandu Manchester ne sviđa previše. Prema mojim informacijama, Bellingham i Haaland razgovaraju skoro svaki tjedan – rekao je novinar Manu Carreno.

I dok Haaland dominira u Manchester Cityju, Bellingham se izvrsno snašao u Realu kojem je iz Borussije pristupio prošlog ljeta. U 17 prvenstvenih nastupa sudjelovao je u čak 15 Realovih pogodaka...

Linker
16. travanj 2024 07:07