Marc Graupera Aloma/shutterstock Editorial/profimedia
KATALONCI TRAŽE RJEŠENJA

Barcelona rasprodaje klupsku imovinu? Prije pandemije korona-virusa od njega je zaradila 58 milijuna eura

Kako namaknuti novac da bi u ljetnom prijelaznom roku mogli dovoditi nove igrače?
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. ožujak 2023. 16:02

Barcelona se i dalje bori s financijskim poteškoćama te pokušava pronaći načine za povećanje prihodovne strane proračuna kako bi mogla više trošiti na plaće igrača. Jedan od načina je i prodaja imovine, a upravo u tom smjeru razmišljaju klupski čelnici.

La Portera de Nunez tvrdi kako Barcelonin predsjednik Joan Laporta i njegovi suradnici razmišljaju o prodaji udjela u klupskom muzeju, a na prodaju bi bio udjel između 20 i 40 posto.

Riječ je o jednom od najposjećenijih muzeja na svijetu, koji godišnje obiđe oko milijun i pol posjetitelja. Naravno, muzej je jedan od glavnih izvora klupskih prihoda, a Barcelona tvrdi kako je riječ o najposjećenijem sportskom muzeju na svijetu.

Uoči pandemije koronavirusa, muzej je Barceloni donio prihod od oko 58 milijuna eura u sezoni 2018./19.

La Liga je nedavno implementirala nova pravila, ograničavajući iznos kojim klubovi mogu povećati ograničenje plaća putem prodaje imovine na 5% od same prodaje.

Predsjednik La Lige Javier Tebas je pak ustvrdio kako će Barcelona u sljedećoj sezoni potrošiti 200 milijuna eura više od limita, no u klubu tu izjavu osporavaju...

Linker
26. lipanj 2024 02:38