Vitor Roqué

 FERNANDO MORENO/Agif Via Afp
VODE SE PREGOVORI

Barça vrlo blizu kupnje novog wunderkinda. Ima 18 godina, zabija kao na traci i koštat će ih 40 milijuna eura

S obzirom na financijsku situaciju na Camp Nouu, moguća je i jednogodišnja posudba s obveznim otkupom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. ožujak 2023. 13:07

Barcelona je u potrazi za napadačem koji će naslijediti iskusnog Poljaka Roberta Lewandowskog. Mogao bi to postati Vitor Roque, 18-godišnji napadač brazilskog Athletico Paranaensea.

Klubovi već neko vrijeme vode pregovore o transferu. Isti su prilično napredovali te je za novog brazilskog wunderkinda već određena i cijena od 40 milijuna eura.

Kako izvještava španjolski novinar Toni Juanmarti, Roque je korak bliže Barceloni koja unatoč financijskim poteškoćama ne odustaje od ambicioznih planova.

Roque je u posljednjih godinu dana postao jedan od najtraženijih mladih nogometaša. U travnju prošle godine Cruzeiro ga je prodao Athletico Paranaenseu za 4,7 milijuna eura, a pažnju je privukao odličnim nastupima za U-20 reprezentaciju Brazila, s kojom je postao prvak Južne Amerike.

image
Daniel Muñoz/Afp

Roque je na tom turniru bio najbolji strijelac sa šest postignutih pogodaka, te mu je cijena otišla ‘u nebo‘. Nekoliko se klubova odmah zainteresiralo za njegovo dovođenje, među njima i Arsenal, no čini se da je ‘pole position‘ preuzela Barcelona.

Barcelona je za brazilskog tinejdžera voljna platiti do 40 milijuna eura s bonusima i dodacima, a trenutačno se navodno vode razgovori oko načina realizacije željenog transfera. S obzirom na financijsku situaciju na Camp Nouu, moguća je i jednogodišnja posudba s obveznim otkupom.

Linker
16. lipanj 2024 16:20