Alex Baena

 JOSE JORDAN/Afp
MORA NA SUD

Baena će tužiti zvijezdu Reala zbog nokauta na parkingu, suspenziju od 12 utakmica ipak je izbjegao

Iako je Baena najprije rekao kako neće poduzimati nikakve radnje, mediji pišu da se predomislio
Piše: SNObjavljeno: 10. travanj 2023. 10:47

Alex Baena iz Villarreala je odlučio tužiti Fedea Valverdea iz Real Madrida nakon što ga je Urugvajac udario šakom u lice dok je ulazio u klupski autobus nakon utakmice njihovih ekipa protekle subote.

Valverde će tako na sudu morati objašnjavati što se dogodilo, ali izbjeći će sportske kazne, među kojima je i zabrana igranja od 12 utakmica koja mu je prijetila ako Villarreal sve prijavi Španjolskom nogometnom savezu. Kako Villarreal to nije napravio, a incidenta nema ni u sučevom zapisniku, Valverde neće biti kažnjen sa sportske strane.

Villarreal je potvrdio da je o svemu obaviještena policija. Iako je Baena najprije rekao kako neće poduzimati nikakve radnje, kasnije se predomislio, a klub je stao uz njega i najavio podršku u priopćenju.

- Villarrealov igrač Alex Baena je napadnut dok je išao do autobusa nakon utakmice s Real Madridom na Santiago Bernabeuu. Još jednom, Villarreal odbacuje svaki nasilni čin i čvrsto vjeruje u verziju priče svojeg igrača i dat će mu podršku u ovom procesu - stoji u priopćenju Villarreala.

Ljudi bliski Valverdeu pišu kako je Urugvajac napao Baenu jer se rugao njegovoj supruzi i nerođenom sinu i rekao mu da ‘plače sada kada mu se sin neće roditi‘. U vrijeme tog navodnog incidenta je Valverdeova supruga bila u opasnosti da izgubi njihovo drugo dijete, a Baena je navodno to iskoristio da ga provocira na terenu.

Baena se o svemu oglasio i na društvenim mrežama gdje je demantirao takav incident.

- Sretan sam zbog impresivne pobjede svoje ekipe na Santiago Bernabeuu, ali u isto vrijeme jako tužan zbog agresije koju sam pretrpio nakon utakmice i iznenađen onime što se priča o meni. Potpuno je neistinito da sam to rekao - napisao je igrač Villarreala.

Linker
12. svibanj 2024 17:05