Carlo Ancelotti

 MUSTAFA YALCIN Anadolu Agency Via Afp
DOSTA JE BILO

Ancelottiju je prekipjelo! Želi se riješiti najplaćenijeg igrača Reala, i to odmah, u obzir dolaze sve ponude

U tri sezone u Realu čovjek nije napravio ništa. Tih 20 milijuna eura godišnje preveliki je trošak.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2022. 13:00

Carlu Ancelottiju jednostavno je - prekipjelo. Ne želi više u rosteru madridskog Reala imati Edena Hazarda. Belgijanac je u tri sezone koliko je član kraljevskog kluba više vremena proveo po bolnicama i rehabilitacijskim centrima nego na terenu. I to kada su kombinirano u pitanju puni treninzi i utakmice. Real mu više ne želi plaćati terapije i čekati ga, nadati se da bi jednom konačno mogao opet biti među najboljim nogometašima svijeta.

A bio je to u Chelseaju, za kojeg je igrao od 2012. do 2019. godine. 31-godišnji ofenzivac je dakle, stavljen na transfer-listu, a uprava Reala je prema španjolskim medijima voljna pogledati sve one ponude koje se ovoga ljeta nađu na stolu. Naravno da se Hazard spominje u kontekstu povratka u redove Chelseaja, ali to je teško za vjerovati. Plavci su ovoga ljeta doveli Raheema Sterlinga iz Manchester Citryja, a s obzirom na to da u klubu igraju još i Pulisic, Ziyech, Werner, Havertz te Hudson-Odoi, sve redom krilni napadači, veliko je pitanje bi li za Hazarda bilo mjesta u prvom sastavu.

image

Eden Hazard

FRANCK FIFE Afp

Ancelotti ga je stavio na transfer-listu, ali ako i do transfera ne dođe ovoga ljeta, Talijan neće očajavati. Pokušat će iz njega izvući ono najbolje, što se zagubilo negdje na putu iz Londona u Madrid. Tada je, u ljeto 2019. godine, transfer iznosio čak 115 milijuna eura. U Chelseaju je kroz 352 susreta postigao čak 110 pogodaka, osvojio je s njima dvije titule u Premier ligi, dvije Europske lige te po jedan naslov pobjednika FA kupa i engleskog ligakupa.

Njegovo trenutno stanje je takvo da je u lipnju imao operaciju uklanjanja metalne pločice iz gležnja pa bi sada trebao igrati bez boli koja ga je mučila još od studenog 2019. godine. Hazard je uvjeren da će u nadolazećoj sezoni moći barem dijelom opravdati povjerenje kluba, ali pitanje je hoće li početak sezone uopće dočekati kao igrač Reala. Nije tajna da je s preko 20 milijuna eura godišnje plaće najplaćeniji igrač u Realu, a i taj bi trošak valjalo skinuti. Real se već okreće novim rješenjima...

Linker
17. svibanj 2024 09:31