AGENCIALOF/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA
U VELIKOJ JE DILEMI

Ancelotti sprema ‘spasilački plan‘ za Modrića, nesretan slučaj otvara mu priliku sezone?!

Pitanje je kako će se nadomjestiti ozljeda Viniciusa, ali ključ bi mogao biti u kapetanu Vatrenih
Piše: SNObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 14:11

Neće u kadru madridskog Reala barem šest tjedana biti Viniciusa Juniora. Čitav rujan, ali i dobar dio listopada će dakle, Carlo Ancelotti morati kemijati s postavom, a na ruku mu ne ide ni raspored koji čeka kraljevski klub. U skoro vrijeme dolaze mu utakmice s Real Sociedadom i Atleticom, uz početak obveza u skupini Lige prvaka. Jedno sigurno, a možda i dva kola Vinicius neće moći igrati.

Marca piše o Ancelottijevom planu da nadomjesti sjajnog Brazilca u sljedećim utakmicama. Njegov sunarodnjak Rodrygo Goes tako ostaje prvom opcijom za poziciju napadača. Veliko pitanje je, hoće li Ancelotti samo postaviti drugu špicu (Joselu, Brahim) ili će se odlučiti na taktičku promjenu.

Ako odgovor bude druga opcija, u postavu bi, negdje oko Vinicusovog mjesta mogao Jude Bellingham kojem bi pripala nešto ofenzivnija rola. Na mjesto u sredini terena, tada bi stao ili Luka Modrić ili Toni Kroos.

Da bi Modrić (ili Kroos) ušao na teren, Real bi trebao biti u 4-4-2 formaciji, s Bellinghamom i Rodrygom na pozicijama napadača. Tada bi uz Modrića (ili Kroosa) u sredini trebali biti Tchouameni, Camavinga i Fede Valverde. Druga je opcija "stari" 4-3-3 s Valverdeom ispred veznog trojca, uz Modrića (ili Kroosa) uz Tchouamenija i Camavingu.

Linker
10. lipanj 2024 08:24