Lucas Paqueta

 THOMAS KIENZLE Afp
VELIKA NEIZJVESNOST

Zvijezdi Premier lige prijeti doživotni izgon iz nogometa! Cure novi detalji, FA traži najgoru moguću kaznu

Dok se veznjak Juventusa mirno vraća ‘na tračnice‘, Brazilca čekaju problemi
Piše: SNObjavljeno: 04. lipanj 2024. 23:21

Nicolo Fagioli sedam mjeseci nije zaigrao profesionalnu utakmicu zbog nedozvoljenog klađenja. Nagrada? Luciano Spalletti pozvao ga je u talijansku reprezentaciju za nadolazeći Euro. Izbornik ga je tako želio podržati, dok su mnogi komentatori tamošnjih zbivanja - poput Paola di Canija - loše dočekali takvu odluku pitajući se "jesmo li mi nacionalna momčad ili rehabilitacijski centar".

No, Fagioli je svejedno ‘in‘, barem dok Spalletti ne sastavi konačnih 26. Veznjak Juventusa tako bi se brzo i dosta lakše od očekivanja mogao vratiti "na tračnice", ali neki nogometaši - kladioničari ipak nisu te sreće. Lucas Paqueta još uvijek živi u neizvjesnosti nakon što je optužen da je namještao određene ishode utakmice, odnosno namjerno dobivao žute kartone u ogledima Premier lige na dane kada su baš na taj kladioničarski ‘tip‘ uplaćene veće svote novca.

image

Lucas Paqueta

OLI SCARFF Afp

Prema najnovijim izvještajima, brazilski veznjak s adresom londonskog West Ham Uniteda uskoro bi mogao čuti najgoru moguću presudu, jer Nogometni savez Engleske (FA) traži kaznu u vidu doživotne zabrane!

Optužbe preciziraju da je Paqueta namjerno zaradio opomene protiv Leicestera 2022. te Aston Ville, Leedsa i Bournemoutha 2023. kako bi njegovo blisko društvo zaradilo putem klađenja. Vjeruje se da je približno 60 osoba uplatilo određene svote novca na požutjelog Paquetu u rasponima od 9 do 500 eura, a ukupni dobici sežu do 128 tisuća eura.

Povijesno gledano, FA je izricao stroge kazne za slične prekršaje. Branić Stratford Towna Kynan Isaac 2021. je dobio 10 godina suspenzije nakon što je otkriveno da se kladio da će dobiti žuti karton, a branič Lincolna Bradley Wood šest godina.

Da bi stvar bila ironična, prva tvrtka koja je prijavila sumnjive obrasce klađenja, a ispostavit će se povezane s Paquetom, bio je Betway. Radi se glavnom sponzoru West Hama...

Linker
04. lipanj 2024 23:22