ACTION PLUS SPORTS IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Action Plus Sports Images/alamy/alamy/profimedia
NOVI TRENER BLUESA

Chelsea potvrdio veliki posao, poznat je nasljednik Mauricija Pochettina: ‘Jako sam uzbuđen‘

Enzo Moresca potpisao je petogodišnji ugovor s londonskim klubom
Piše: SNObjavljeno: 03. lipanj 2024. 16:06

Talijanski stručnjak Enzo Moresca službeno je predstavljen kao novi trener Chelseaja. On je u londonskom klubu potpisao petogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja za još 12 mjeseci. Willy Caballero, Danny Walker, Michele De Bernardin, Marcos Alvarez, Javier Molina Caballero i Roberto Vitiello bit će članovi Morescinog stručnog stožera, oni će zajedno s Talijanom ostvariti transfer iz Leicestera. Klubovi su se dogovorili za kompenzaciju vrijednu oko 12 milijuna eura.

Laurence Stewart i Paul Winstanley, Chelseajevi susportski direktori, rekli su: "Drago nam je poželjeti dobrodošlicu Enzu u Chelsea. Dokazao se kao izvrstan trener sposoban za postizanje impresivnih rezultata uz uzbudljiv i prepoznatljiv stil.

Enzo nas se duboko dojmio u našim razgovorima koji su doveli do njegova imenovanja. Njegove ambicije i radna etika u skladu su s klupskim. Jako se veselimo suradnji s njim."

Maresca je rekao: "Pridružiti se Chelseaju, jednom od najvećih klubova na svijetu, san je svakog trenera. Zato sam toliko uzbuđen zbog ove prilike. Veselim se radu s vrlo talentiranom skupinom igrača i osoblja kako bismo razvili momčad koja nastavlja tradiciju uspjeha kluba i čini naše navijače ponosnima."

Podsjetimo, Moresca dolazi u Chelsea nakon samo jedne godine u Leicesteru, s kojim je uspješno osigurao titulu pobjednika Championshipa i povratak u Premier ligu. Maresca je tako postao šesti trener kojeg je američki milijarder Todd Boehly zaposlio od svojeg dolaska u Chelsea 2019. godine. Talijan će u Londonu naslijediti Mauricija Pochettina, koji je na kraju sezone sporazumno raskinuo suradnju s klubom.

CONTE U NAPOLI

Novi posao vrlo izvjesno ima i Antonio Conte, on bi kroz nekoliko dana trebao biti potvrđen kao novi trener Napolija. Prema navodima iz Italije, Conte je posljednjih 10 mjeseci bio jedna od želja predsjednika Aurelija De Laurentiisa.

Posljednjih tjedana razgovori između njega i Contea počeli su biti konkretniji, nakon što je Gian Piero Gasperini potvrdio da će ostati na klupi Atalante. Conte je s Napolijem potpisao trogodišnji ugovor vrijedan oko 7 milijuna eura netto po sezoni, te je spreman započeti novi projekt nakon godine dana bez posla. Podsjetimo, Conte je u ožujku 2023. godine smijenjen nakon nešto manje od godine i pol na klupi Tottenhama.

U Italiji je zadnji put radio od 2019. do 2021. godine, u angažmanu Intera. Talijansko prvenstvo kao trener je osvojio četiri puta, od čega triput s Juventusom, a jednom s Interom.

Linker
03. lipanj 2024 16:07