Pep Guardiola

 PAUL ELLIS Afp
NIJE MU SJELO

Zvijezda poludjela na Guardiolu kad ga je zamijenio Hrvat, on poručio: ‘Kad je izašao, bili smo bolji‘

Trener Cityja se osvrnuo na ljutitu reakciju Kevina De Bruynea tijekom utakmice s Liverpoolom
Piše: SNObjavljeno: 11. ožujak 2024. 10:51

Manchester City je remizirao s Liverpoolom na Anfieldu. U susretu koji je završio 1:1 Pep Guardiola je žrtvovao Kevina De Bruynea i uveo Matea Kovačića kako bi stabilizirao svoju ekipu koja je teško patila protiv Liverpoola.

De Bruyne nije bio nimalo sretan sa zamjenom, što je jasno pokazao nervoznom reakcijom prema Španjolcu. Ipak, njegov bijes razveselio je Guardiolu.

- Sretan sam što to vidim! Sviđa mi se što je uznemiren. To je dobro. Sad je sretan. Znao sam što nam fali, nedostajalo nam je čuvanje lopte. Nakon što je on izašao, bili smo bolji. Ali čujte, Kevin, što mogu reći za Kevina, trebamo ga i važan nam je.

Guardiola je Kloppov Liverpool na Anfieldu nazvao tsunamijem, a osvrnuo se i na susret.

image
PAUL ELLIS Afp

- Počeli smo jako dobro čak i prije gola i igrali karakterno. Nakon prvog dijela je bilo teško. U drugom dijelu, na tom stadionu, nemate vremena. Dali smo im penal i prije ili kasnije, nekih 15 do 20 minuta, to postane kao tsunami! Posvuda su, imaju loptu i sve ostalo. No, kad smo ubacili Kovačića, posebno kad je on ušao, mogli smo stvarati višak. Bili su jako jaki u dodavanju i pressingu, ali nismo se prestali boriti - rekao je Pep pa dodao:

- S Mateom, Johnom Stonesom i Rodrijem smo dobili kvalitetu i mogli igrati i čuvati loptu. Imali smo svoje šanse, imali su i oni svoje. Htjeli smo zadržati loptu, ali nekada to nije moguće. Oni su jedna od najboljih ekipa.

Arsenal predvodi tablicu, a Liverpool i City slijede.

- Liverpool nam je rival proteklih sedam ili osam godina. Uvijek smo tu negdje. To što smo napravili protiv Kloppove ekipe mi daje optimizam. Još je 30 bodova, a jedan bod je razlike. Svi smo tu negdje - zaključio je Guardiola.

Linker
11. ožujak 2024 10:53