DARREN STAPLES Afp
BOD SVAKOME

VIDEO: Pljuštali golovi na Old Traffordu, Man. United i Tottenham odigrali fantastičnu utakmicu bez pobjednika

Dojam utakmice govori kako su obje momčadi mogle osigurati pobjedu
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 14. siječanj 2024. 19:32

Susret 21. kola Premier lige između Manchester Uniteda i Tottenhama završio je bez pobjednika. Izjednačena utakmica završila je rezultatom 2:2, a sam dojam utakmice govori kako su obje momčadi mogle osigurati pobjedu uz malo efektniju završnicu.

United je odlično otvorio utakmicu, već u 3. minuti za 1:0 poentirao je Rasmus Højlund. Crveni vragovi su pokrenuli kontru, Bruno Fernandes pronašao je Rashforda u prostoru, a nakon sitnih komplikacija lopta je došla do Højlunda koji je odličnim udarcem probušio mrežu vratara Vicarija.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Zaprijetio je Tottenham preko Wernera u 11. minuti, no njegov udarac glavom spriječio je Evans. U nastavku akcije iz kornera je pokušao Bentancur, a na mjestu je bio Portugalac Dalot, koji čisti s crte. Iste sreće United nije bio u 20. minuti, tada je Richarlison dobro uhvatio ubačaj Porra iz kornera i glavom izjednačio rezultat.

Pogodak pogledajte OVDJE.

image

Rasmus Højlund

DARREN STAPLES Afp

U 31. minuti Garnacho je srušen u kaznenom prostoru gostiju, Udogie je Argentinca držao rukama, ali VAR soba odlučila je da nije bilo dovoljno intenziteta u duelu. Osam minuta kasnije skoro je Udogie šokirao vlastitu ekipu. United je pokrenuo akciju, Rashford je u sredini tražio Højlunda, a Udogie intervenirao glavom i skrenuo loptu prema vlastitom golu, pogodivši stativu.

Samo minutu kasnije Rashford zabija za 2:1. Kombinacija s Højlundom rezultirala je udarcem s nekih desetak metara, tako što je Englez fino plasirao loptu u donji kut i ponovno vratio vodstvo Uniteda. Pritisak Manchestera se nastavio, a iz napada Crvenih vragova rodila se kontra u 44. minuti. Munjevito je po lijevoj strani istrčao Werner, ispred njega je bio samo Dalot, ali Nijemac neslavno šalje loptu pored gola svojom lijevom nogom.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Na samom kraju poluvremena i Tottenham je pogodio vratnicu. Novi ubačaj iz kornera zahvatio je Romero i nadvisio svojeg čuvara, ali njegov pokušaj završava na stativi. Tek što je krenuo nastavak, Tottenham izjednačuje. Werner je povukao kontru i pronašao natrčalog Bentancura koji zabija za novo izjednačenje.

Pogodak pogledajte OVDJE.

image

Rodrigo Bentancur

DARREN STAPLES Afp

U 52. minuti gosti su kroz dva dodavanja pronašli Richarlisona, no udarac Brazilca bio je preslab za Onanu. Werner je ponovno bio aktivan šest minuta kasnije, kada je još jedan pokušaj iz kornera poslao iznad gola. Početnu dominaciju Spursa u nastavku United je prekinuo nakon sat vremena igre, tada je svoj udarac okušao McTominay i pucao pokraj gola iz dobre pozicije. Napadale su obje momčadi do kraja susreta, pokušao je i Fernandes iz slobodnog udarca u 85. minuti, ali ponovno ništa od pogotka.

Na samom kraju susreta imao je McTominay mat poziciju za pobjedu, ubačaj Garnacha s lijeve strane Škot je poslao preko gola i tako zaključio susret...

Linker
01. svibanj 2024 08:19