Mauricio Pochettino

 DARREN STAPLES Afp
NAPETA ZAVRŠNICA

Slavni trener žestok nakon gorkog razočarenja: ‘VAR je uništio naš nogomet, ovo je suludo‘

‘Nitko na stadionu nije vidio prekršaj, za mene je to bio običan duel‘
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2024. 22:59

U petoj minuti sučeve nadoknade dvoboja Aston Ville i Chelseaja krenulo je veliko slavlje gostujuće momčadi. Iako su gubili na poluvremenu gubili 2:0, londonski plavci u završnici su zabili za 3:2, no strijelac Axel Disasi bio je tek nesuđeni heroj.

VAR je, naime, poništio preokret Londončana, prosudbom da je Benot Badiashile, koji je asistirao Disasiju, presnažno odgurnuo Diega Carlosa i napravio prekršaj. U konačnici, obje momčadi na Villa Parku zaradile su po bod, a gostujući trener Mauricio Pochettino nije mogao prihvatiti odluku VAR sobe i glavnog suca Craiga Pawsona.

- Nitko na stadionu nije vidio prekršaj, a zatim je VAR promijenio odluku suca. Za mene je to bio običan duel, ali eto, odluka je odluka. VAR je uništio engleski nogomet, ovo je suludo. Ako želimo biti najbolja liga na svijetu, moramo štititi spektakl. Ova odluka nanijela je štetu meni, momčadi i navijačima - rekao je argentinski stručnjak.

Chelsea boravi na devetom mjestu premierligaške ljestvice i teško da će ostvariti ikakve europske ambicije. Čini se da će i ova sezona ekipe sa Stamford Bridgea ostati u gorkom sjećanju plavim navijačima.

Linker
28. travanj 2024 23:00