Luis Diaz

 JUSTIN TALLIS Afp
DAN IZNENAĐENJA U PL

VIDEO: Oca mu drže otmičari, on u nadoknadi zabio gol i spasio Liverpool teške katastrofe

Kloppova momčad umalo je ostala bez plijena kod jedne od najlošijih ekipa lige
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 05. studeni 2023. 19:36

Nedjelja je rezervirana za iznenađenja u Premier ligi. Nakon što je Aston Villa kao favorit pala na gostovanju kod Nottingham Foresta (0:2), hladan tuš dočekao je i nogometaše Liverpoola. Taman kad se činilo da Redsi love ona dobra stara izdanja, remizirali su 1:1 s Lutonom na Kenilworth Roadu.

Luton je u 11. kolo ušao kao 18. momčad lige s tek pet ostvarenih bodova, jednim više od Burnleya i Sheffield Uniteda na začelju. Međutim, jedna od najslabijih ekipa prvog razreda Engleske uspjela je prirediti šok Mohamedu Salahu i društvu.

Prvi zgoditak djelo je Tahitha Chonga, 23-godišnjeg Nizozemca koji je ljetos stigao u redove Lutona za 4,7 milijuna eura iz Birmingham Cityja. Domaćini su krenuli u kontru nakon kornera Liverpoola, tri igrača maestralno su osvojila mnogo prostora, Issa Kaboré s desne strane je centrirao prema Chongu, koji je ostavio Mac Allistera iza leđa i matirao Alissona u 80. minuti.

POGODAK CHONGA POGLEDAJTE OVDJE

Inače, Chong je prošao školu Manchester Uniteda te do 2022. bio dio momčadi s Old Trafforda, ali nikada nije dobio pravu priliku.

Govoreći o prilikama, daleko najbolju na susretu imao je Darwin Nunez. Urugvajac je i prošle sezone znao iznenaditi promašajima, ali situacija iz 70. minute, dakle samo 10 minuta prije nego što će Redsi kapitulirati, možda je nadmašila sve dosad. Salah je loše zahvatio loptu nakon jednog ubačaja i igrom slučaja gurnuo Nuneza u stopostotnu šansu. S nekih dva metra udaljenosti samo je trebao ugurati loptu u mrežu, ali prebacio je čitav okvir gola. Situaciju pogledajte OVDJE.

Ipak, Liverpool je uspio izbjeći potpunu katastrofu. Luis Diaz pogodio je za izjednačenje u završnim trenucima ogleda, točnije u petoj minuti sučeva dodatka. Poseban je ovo pogodak za Kolumbijca, posvetio ga je ocu koji je otet ovog tjedna. "Libertad para papa" ili ti "sloboda mom ocu", pisalo je na majici ispod dresa Luisa Diaza.

POGODAK DIAZA POGLEDAJTE OVDJE

Prema posljednjim informacijama otočkih medija, Diazov otac i dalje je zarobljen. Otmičari su u ranim jutarnjim satima navodno obećali pustiti jer su, piše Daily Mail, oteli krivog čovjeka. No, obećanje još uvijek nisu ispunili.

Liverpoolu je tako izbjegao drugi ligaški poraz u sezoni, dosad ih je nadjačao jedino Tottenham. Nakon 11 odigranih utakmica broje 24 boda na trećem mjestu, dok Luton boravi na 17. sa šest bodova.

Linker
11. svibanj 2024 23:43