HENRY NICHOLLS Afp
SLAVLJE U LONDONU

VIDEO: Arsenal startao pobjedom, fantastičan pogodak miljenika Topnika, pobjeda Newcastle, remi West Hama

Iako su krenuli odličnim tempom, na kraju su domaćini s Emiratesa strahovali za trobod
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 16:09

Nogometaši Arsenala uspješno su otvorili premierligašku sezonu 2:1 pobjedom nad Nottingham Forrestom. Djelovalo je nakon prvog poluvremena da će domaćin s Emiratesa napuniti mrežu postavci velšanina Stevea Coopera, ali na kraju su Forestove nade u bod živjele do posljednjeg trenutka ogleda. Ipak, pogoci Edwarda Nketiaha i Bukaya Sake (26.) bili su dovoljni za slavlje, dok je utješni gol za goste postigao Taiwo Awoniyi.

Utakmica je započela pola sata kasnije od predviđenog. Naime, Arsenalov novi sistem ulaska na stadion negdje je "zapeo", a s njim i 35 tisuća okupljenih navijača.

image
HENRY NICHOLLS Afp

Morat će logisti s Emiratesa otkloniti neke poteškoće, ali na sreću za Topnike, to ne vrijedi i za Mikela Artetu.

Momčad španjolskog stručnjaka dominantno je ušla u sezonu, tjeravši Nottingham Forest na neprestanu obranu čitavo prvo poluvrijeme. Pogodak je dugo "visio u zraku", da bi dva stigla u razmaku od šest minuta.

Prvo je Eddie Nketiah u 26. zatresao mrežu nakon prekrasne asistencije Gabriela Martinellija. Brazilski majstor nastavlja gdje je stao prošle sezone, atraktivnim okretom ponudio je obećavajuću loptu Nketiahu, a zamjenik ozlijeđenog Gabriela Jesusa nije imao problema s realizacijom. Pogodak Nketiaha pogledajte OVDJE.

Već u 32. vratar Matt Turner, ujedno i debitant u dresu Foresta stigao baš iz Arsenala - drugi je put vadio loptu iz mreže.

Morgan Gibbs - White naivno je "prodao" loptu Williamu Salibi, stoper je pronašao Saku, a zatim je slijedilo već viđeno remek dijelo. Zalet s desna ulijevio, silovit udarac s ruba 16-erca ljevicom u "rašlje" suprotnog kuta - u svom stilu Saka je izazvao euforiju. Pogodak Sake pogledajte OVDJE.

image

Bukayo Saka

HENRY NICHOLLS Afp

Mogao je Arsenal riješiti sva pitanja u 76. minuti, no silovit udarac Declana Ricea odsjeo je na vratnici. U 82. minuti uspjeli su gosti unijeti nemir na Emirates. Loše su domaćini reagirali na kontra-napad Foresta, bezuspješno su pokušavali zaustaviti brzonogog Anthonyja Elangu, koji je niskom loptom u petercu pronašao Taiwoa Awoniyija, a džoker s klupe lako je stopostotnu šansu pretvorio u zgoditak. Pogodak pogledajte OVDJE.

Ipak, nije to bilo dovoljno da Arsenal ispusti tri boda na otvorenju sezone. Jedini razlog za tugovanje Arteta može pronaći u Jurrienu Timberu. Debitant u defanzivnoj liniji, nedavno stigao iz Ajaxa za 40 milijuna eura, već u 50. minuti morao je napustiti travnjak zbog ozljede.

Novi članovi engleske nogometne Pemier lige u susretima su 1. kola ostali bez bodova, nakon što je još u petak Burnley na svom terenu izgubiood prvaka Manchester Cityja sa 0-3, u subotu je Sheffield United također kao domaćin izgubio od Crystal palacea sa 0-1, dok je Luton Town izgubio na gostovanju kod Brighton and Hove Albiona sa 1-4.

Pogodak vrijedan tri boda u Sheffieldu za Crystal Palace postigao je Edouard (49).

U Brigtonu su pogotke za domaće postigli March (36), Joao Pedro (71-11m), Adingra (85) i Ferguson (90+5), dok je nadu Lutonu nakratko dao Morris (81-11m).

Pobjednik Konferencijske lige West Ham United je remizirao 1-1 na gostovanju kod Bournemoutha. Bowen (51) je doveo "čekićare" u vodstvo, a izjednačio je Solanke (82).

Iznenađenje se dogodilo na Goodison Parku gdje je Fulham sa 1-0 svladao domaći Everton golom De Cordova-Reida (73).

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 1. kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle United je kao domaćin svladao Aston Villu sa 5-1 (2-1).

Nakon samo 16 minuta već je bilo 2-1, Tonali (6) je doveo Newcastle u vodstvo, Diaby (11) je izjednačio da bi Isak (16) vratio prednost domaćima. U nastavku su Isak (58) svojim drugim golom, Wilson (77) i Barnes (90+1) potvrdili pobjedu domaćih.

Linker
29. travanj 2024 13:22