MICHAEL BRADLEY Afp
UOČI NOVE BITKE

Pep pričao o Jošku Gvardiolu, a onda mu je pažnju ukrala jedna nogometašica: ‘Potpuno sam zaljubljen u nju‘

Gledajući stanje na popisu liste ozlijeđenih, možda mu famozna Španjolka ne bi loše došla
Piše: SNObjavljeno: 19. kolovoz 2023. 07:04

Unatoč tomu što je Manchester City slavljem nad Sevillom u UEFA Superkupu isprao gorčinu poraza prethodno odigranog Community Shielda s Arsenalom, Josep Guardiola ne nalazi se u najsretnijem momentu. Na preskonferenciji uoči dvoboja drugog kola Premier lige s Newcastleom na Etihadu, španjolski stručnjak dotaknuo se brojnih problema u svlačionici.

- Nismo u najboljem trenutku niti na najvišoj razini. Kevin de Bruyne izbivat će tri do četiri mjeseca, Gündogan više nije s nama kao i još neki važni igrači. Stones je ozlijeđen, Bernardo Silva također. Treba nam vremena da se prilagodimo - započeo je aktualni vlasnik trostruke krune.

Dotaknuo se Guardiola i braniča Vatrenih, ali kratko je to trajalo...

- Joško Gvardiol tek je stigao, potrebno mu je vremena da nauči neke principe.

image

Manchester City

DARREN STAPLES Afp

U skladu s brojnim izazovima, trener s Etihada zamolio je navijače za snažnu podršku.

- U subotu nam je potreban pun stadion. Molim vas, ostanite s nama, nismo u dobrom trenutku. Ostanite s nama u teškim razdobljima, potrebna nam je vaša podrška.

Posebnu pažnju dobilo je pitanje o komentaru na žensko nogometno prvenstvo. U nedjelju slijedi finale turnira na ANZ stadionu u Sydneyu, za trofej se bore reprezentacije Engleske i Španjolske, čija je reprezentativka Aitana Bonmati očito oduševila Guardiolu.

- Aitana je nogometašica u koju sam potpuno zaljubljen. Volim način na koji igra, rekao bih da je ona Iniesta ženskog nogometa - završno je poručio strateg plavog dijela Manchestera.

Spomenimo da je atmosferu na Etihadu pogoršao i iznenada propali transfer brazilskog veznjaka Lucasa Paquete.

Kako bilo, City je znatno "kraći" nego inače, a nova je to šansa da Gvardiol i Mateo Kovačić zasjaju od prve minute. Naravno, možda bi im Guardiola ponudio startnu poziciju i u savršenom profilu svoje momčadi, no ovako su prvi koraci u redovima najjačeg kluba svijeta barem malo lakši... Sreća u nesreći.

Linker
05. ožujak 2024 17:45