Ivo Grbić

 PAUL ELLIS Afp
VELIKA BLAMAŽA

VIDEO: Bivši vratar Hrvatske primio šest golova u manje od sat vremena, rapsodija Arsenala

Prvo poluvrijeme donijelo je neviđenu blamažu za domaćine
Piše: Vito TomasObjavljeno: 04. ožujak 2024. 21:59

U 27. kolu Premier lige Arsenal je u gostima sa 6:0 pobijedio Sheffield United. Prvo poluvrijeme donijelo je neviđenu blamažu za domaćine, Topnici su već u prvih 25 minuta potpuno potopili Sheffield, četiri puta je loptu iz mreže morao vaditi hrvatski golman Ivo Grbić, a peti puta za loptom je posegnuo nedugo nakon.

image
DARREN STAPLES Afp

Gosti su od samog početka dominantno krenuli u susret te poveli preko Martina Odegaarda već u petoj minuti. Nije tu ništa mogao Grbić, no već osam minuta kasnije prometnuo se u jednog od glavnih krivaca za drugi pogodak Arsenala. S desne strane projurio je Bukayo Saka i oštro, kroz noge Grbića, ubacio u peterac gdje loptu u svoju mrežu nespretno sprema Jayden Bogle.

U 15. minuti strijelac za novi gol jest Gabriel Martinelli, a deset minuta kasnije četiri pogotka razlike donosi Kai Havertz. Za zaključak basnoslovnog prvog dijela momčadi iz sjevernog Londona pobrinuo se Declan Rice pogotkom u 39. minuti.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ‘bolje dane‘ za navijače Sheffielda, ali ni toliku sramotu kao u prvom dijelu. Konačnih 6:0 u 58. minuti postavio je Ben White, a još je jednom nemoćan bio 28-godišnji hrvatski vratar.

Bivši golman Hajduka katastrofalno je otvorio svoju epizodu u Engleskoj. U četiri utakmice u kojima je branio Grbić je primio čak 14 pogodaka. Arsenal je ovom pobjedom zadržao korak za vrhom te sa 61 bodom zauzima treće mjesto iza Manchester Cityja i Liverpoola. S druge strane, Sheffield je ovim porazom ostao zacementiran na dnu ljestvice, koje s 13 bodova dijeli s Burnleyem. U dosadašnjih 27 kola zabili su 22 pogodak i primili nevjerojatnih 72 golova.

PRVI GOL POGLEDAJTE OVDJE

DRUGI GOL POGLEDAJTE OVDJE

TREĆI GOL POGLEDAJTE OVDJE

ČETVRTI GOL POGLEDAJTE OVDJE

PETI GOL POGLEDAJTE OVDJE

ŠESTI GOL POGLEDAJTE OVDJE

Linker
26. travanj 2024 03:22