Mihajlo Mudrik

 MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia
SVI SU UZBUĐENI

Odigrao prvu utakmicu i oduševio legende: ‘On je zastrašujuće pojačanje, podsjeća me na Robbena‘

Iako je igrao samo 35 minuta, Mudrik je pokazao puno toga. Engleske nogometne legende pune su riječi hvale.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 21. siječanj 2023. 23:23

Chelsea je ove zime duboko posegnuo u blagajnu te je klub koji je potrošio uvjerljivo najviše na pojačanja za drugi dio sezone, a najskuplji među novim igračima je 22-godišnji Ukrajinac Mihajlo Mudrik.

On je svoju klasu pokazao u Šahtaru, a već se duže vremena oko njega spominju brojni klubovi. Na kraju je završio na Stamford Bridgeu u transferu vrijednom 70 milijuna eura, a navijači Chelseaja su danas dočekali i njegov debi. Na gostovanju kod Liverpoola Mudrik je u igru ušao u 55. minuti umjesto Lewisa Halla i oduševio mnogobrojne bivše nogometaše koji sada rade kao analitičari u engleskim medijima.

"On izgleda zastrašujuće za protivničke obrane. Svi smo vidjeli njegovu eksplozivnost, ali mene su posebno oduševili lagano vođenje lopte i odlične odluke koje je donosio u završnici trčeći u punoj brzini. On je uzbudljivo pojačanje za navijače Chelseaja, a siguran sam da su navijači Arsenala nakon današnje utakmice itekako tužni jer nije došao u njihov klub", rekao je Rio Ferdinand.

Iako je igrao samo 35 minuta, Mudrik je pokazao puno toga. Sam je sebi stvorio veliku šansu kada je prošao Jamesa Milnera i Joea Gomeza, ali je ipak bio neprecizan. Odvojio je sedam od devet dvoboja u kojima je bio, imao 93% točnih dodavanja, tri oduzete lopte i dva driblinga. Sofascore ga je ocijenila sa 7,0 što je najveća ocjena koju je dobila bilo koja rezerva koja je ušla u igru u derbiju 21. kola Premiershipa.

image

Mihajlo Mudrik protiv Liverpoola

SOFASCORE

"Izgleda kao pravo pojačanje, neki njegovi potezi bili su nevjerojatni. Pomalo me podsjeća na Arjena Robbena po brzini i fantastičnoj kontroli lopte. Bio bih jako uzbuđen da sam navijač Chelseaja", istaknuo je Steven Gerrard.

Mudrik je s Chelseajem danas uzeo bod na Anfieldu, a vjerojatno će već od sljedeće utakmice igrati od prve minute. Na Stamford Bridge stiže Fulham, a pobjeda je neophodna ako momčad Grahama Pottera želi uhvatiti Ligu prvaka. Četvrto mjesto i Manchester United bježe im 10 bodova...

Linker
05. svibanj 2024 18:44