CLIVE BRUNSKILL Afp
VEČER GOSTIJU U ENGLESKOJ

Novi težak kiks Liverpoola! Klopp i društvo su sada sve dalje od naslova, dok City mete sve pred sobom

Liverpool je izgubio, a Manchester City i Leicester slavili u 22. kolu Premier lige
Piše: Kazimir Guberina/HinaObjavljeno: 03. veljača 2021. 22:36

Engleski nogometni prvak Liverpool sve je dalje od obrane naslova, u susretu 22. kola izgubio je na svom Anfieldu od Brighton and Hove Albiona sa 0:1 pa sada zaostaje čak sedam bodova za vodećim Manchester Cityjem uz jedan odigran susret više.

Liverpool je ponovno bio napadački sterilan protiv momčadi koja se odlučila braniti svim sredstvima, a početkom nastavka Brightonu je uspio i jedan protunapad kojega je sretno i spretno u pogodak pretvorio Alzate.

Ovom pobjedom Brighton je skočio na 15. mjesto sa 24 boda, 10 više od zone ispadanja. Liverpool je, pak, četvrti sa 40 bodova, uz Manchester City ispred njega su i Manchester United sa 44 te Leicester City sa 42 boda.

Srijeda je u Premier ligi u potpunosti pripala gostima koji su slavili u svih pet susreta.

image
MARTIN RICKETT Afp

Manchester City je na gostovanju kod Burnleyja nastavio s besprijekornim predstavama i pobjedom 2:0 zadržao prvo mjesto u Premiershipu.

Momčad Josepa Guardiole povela je već u 3. minuti nakon što je poentirao Gabriel Jesus. Brazilac je postigao 75. pogodak za City u svim natjecanjima.

Domaćini su bez obzira na defanzivni stil igre, u ovoj sezoni već šokirali Arsenal i Liverpool, dok su Aston Villi podarili tri pogotka u mrežu u samo jednom poluvremenu. No, nakon što je Chelsea našao odgovor na igru fizički iznimno neugodne momčadi koja igru bazira na prekidima, slično je u susret ušla i momčad Pepa Guardiole, koja uživa u pobjedničkom nizu od 20 utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Sterling je u završnici prvog dijela pogotkom za 0:2 praktički razriješio dvojbu oko pobjednika.

Burnley je osmi put zaredom upisao poraz u dvobojima protiv aktualnog lidera iz Manchestera.

Leicester je u prošlom kolu poražen na svom travnjaku od Leedsa, ali se na gostovanju kod Fulhama vrlo brzo vratio na pobjednički kolosijek, slavivši također rezultatom 2:0.

Lisice su trenutačno bez usluga najboljeg igrača i strijelca Jamiea Vardyja, ali i bez bivšeg engleskog reprezentativca dovoljno je kvalitete za barem borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone. Iheanacho je u 17. minuti poentirao poslije asistencije Maddisona za vodstvo gostiju.

Fulhamu je već sada praktički svaka utakmica presudna u želji da izbjegne ispadanje iz elitnog razreda engleskog nogometa, no unatoč nekoliko vrlo solidnih izdanja protiv najboljih engleskih momčadi, Londončanima trebaju pobjede do kojih s obzirom na suparnike nije lako doći, što se potvrdilo i ovoga puta. Justin je prije odlaska na odmor po drugi puta matiro obranu Fulhama i povratka za londonski sastav nije bilo, dok su gostima još i poništena dva pogotka

Linker
18. svibanj 2024 02:32