Elon Musk

 BRITTA PEDERSEN Afp
TKO KUPUJE UNITED?

Na pomolu najskuplja prodaja u povijesti sporta, u igri su Elon Musk, britanski milijarder, bogati šeici...

Vlasnik Tesle i Twittera, Elon Musk navodno je bio zagrijan za novu veliku kupovinu.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. veljača 2023. 20:12

Manchester United je na prodaju, navijači "crvenih vragova" napokon će obitelji Glazer vidjeti leđa, a u petak će biti otvorene sve ponude za velikana s Old Trafforda. Cijena? Prava sitnica - 4,5 milijardi funti, odnosno 5,1 milijardi eura!

Najmanje toliko, iako bi već bilo riječ o najskupljoj prodaji nekog sportskog kolektiva. Jer, obitelj Glazer vjeruje kako će dobiti blizu traženih 6,7 milijardi eura. Rijetki si mogu priuštiti takvu akviziciju, a Daily Mail napravio je popis onih koji su se posljednjih mjeseci spominjali kao budući vlasnici kluba, a kojima traženi iznos ne predstavlja nikakav problem.

Vlasnik Tesle, odnedavno i Twittera, Elon Musk navodno je bio zagrijan za novu veliku kupovinu. Slao je posljednjih mjeseci različite signale. Prvo je izrazio želju za preuzimanjem Uniteda, onda je na Twitteru napisao da se šalio, a nedugo potom je opet dao prostora za špekulacije.

- Iako, ako budem kupovao neki nogometni klub to bi bio Manchester United. Bili su moja omiljena momčad kada sam klinac - kazao je Musk čije je bogatstvo procijenjeno na nestvarnih 173 milijarde eura.

Kao potencijalni novi vlasnici Manchester Uniteda spominju se britanski poduzetnik Jim Ratcliffe, jedan od najbogatijih Britanaca koji je ujedno i veliki navijač kluba s Old Trafforda, te katarski investitori koji su već objavili kako se nadaju da će njihova ponuda biti i najveća.

Linker
15. lipanj 2024 07:08