KRIZA U MOSKVI

Predsjednica Lokomotiva na udaru bijesnih navijača, bivši treneri tvrde: 'Slaven nije kriv!'

Znate li da samo tada pregovarali i s Lukom Modrićem? Na kraju ništa nismo napravili, sve zbog nepodnošljivih sukoba Uprave i oporbe - kaže Anatolij Bišovec
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. travanj 2013. 20:45

Petu utakmicu zaredom Slaven Bilić nije pobijedio, u četiri kola nastavka ruskog prvenstva osvojio je samo dva boda, a mnogo je nezadovoljstva u Lokomotivu bilo i prije 1:1 s Terekom, No, vodstvo kluba zasad šuti, hrvatski stručni stožer ide dalje.

Kako se ekipa mučila, a vjerojatnost da će zabiti pobjednički gol postajala sve manja, navijači su glasno vrijeđali predsjednicu Olgu Smorodskaju tražeći njezinu ostavku. Mnogi analitičari drže da će prije ona biti na udaru vlasnika Ruskih željeznica nego trener. Opet, do kraja prvenstva ostalo je još samo sedam utakmica, na 10. mjestu nije im ugrožen ostanak, a Europa im sve ozbiljnije bježi pa imaju vremena promisliti.

- Nedostaje nam igrač zadnjeg pasa koji bi dominaciju pretvorio u šanse - kazao je Bilić, da bi na pitanje novinara zašto ga ove zime nisu doveli, odgovorio: - Bili smo aktivni na tržištu, ali nismo uspjeli angažirati veznjaka koji bi bio pravo pojačanje. Imamo dobru ekipu, vjerujem u Glušakova i Torbinskog, međutim treba nam taj kreativac.

Posjetit ćemo da se spominjalo njihovo zanimanje za Ivana Rakitića, a ruski su mediji više puta pisali o Sammiru, što Bilić nije potvrdio.

Dok se čekaju konkretni poteze čelnika Lokomotiva, hoće li Biliću dati mir do kraja prvenstva, mnogi su portali objavili intervju s Anatolijem Bišovecom, negdašnjim izbornikom, koji je Lokose vodio 2007. godine. Kao jedan od najvećih stručnih autoriteta u državi, podržao je Bilića i otkrio duboke probleme u tom klubu.

- Mislim da nije vrijeme za radikalne odluke, treba pričekati da sezona završi, a potom sve dobro proanalizirati. Postoji napredak u igri, ali igrači su pod teških psihičkim pritiskom, stvorili su šanse koje nisu realizirali, a u obrani smo vidjeli brutalne pogreške - kazao je Bišovec koji osuđuje reakciju tribina:

- To nisu navijači, njih potiču oni koji žele promjene. Sve je jasno svima, ne treba ih ni imenovati. Scenarij je dobro poznat, a takve radnje sigurno neće pomoći ekipi da zaigra bolje. Čujem izjave "ja ću doći", pa "preuzet ćemo klub", međutim gdje su jamstva. Pogledajte u Spartaku, ništa nije ugodniji trenutak, no njihovi fanovi ne daju na svoj klub. Podržavaju ga u svakoj situaciji.

Bišovec je tada postao još konkretniji:

- Ma, recite mi kada je Lokomotiv u posljednjih desetak godina bio bolji? Sve je bilo isto ili lošije. Samo sam ja osvojio taj Kup 2007. Otkaz treneru ili predsjednici ne bi ništa dobroga donio. Mi smo 2007. imali odličnu poziciju; Biljaletdinova, koji je zatim otišao u Englesku, Efimova, Branislava Ivanovića, sve je bilo upravo savršeno osim činjenice da smo propustili napraviti normalizaciju stanja u klubu i oko njega. To je velika pogreška jer nalazili smo se na pravom putu. Zbog toga sam podnio ostavku. Znate li da samo tada pregovarali i s Lukom Modrićem? Na kraju ništa nismo napravili, sve zbog nepodnošljivih sukoba Uprave i oporbe. Biliću treba stvoriti normalne uvjete za rad. On nije trener koji je došao s ulice. Možda je trenutak da se konačno ujedine sve struje. Gledajte, nakon mene stigao je Rahimov, zatim Sjomin, za njim Couceiro, sada Bilić, pa ispada da niti jedan ne valja.

Na kraju se obrušio na momčad:

- Ne razumijem igrače koji kažu da su u rupi. U jami nije klub, u jami može biti sam onaj tko to govori. Nemaju moralno pravo na tu vrstu komentara. Takvi izrazi mogu samo stvoriti negativnu atmosferu u svlačionici.

Tako dakle izgleda "Olgin veseli kutić".

Linker
22. rujan 2024 15:29