PORUKA TRENERU

Biliću navijači okrenuli leđa: 'Olga i Slaven, tu vam nije mjesto, želimo ostavke'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. travanj 2013. 09:51

Slaven Bilić uhvatio je rukama šipku iznad klupe, simbolično je izgledao upravo kao da visi. Pogled u daljinu otkrivao je više od samog rezultata, Zenit je imao 0:1 u Moskvi, Lokomotiv opet nije uspio. Agonija Slavena Bilića i njegove momčadi dodatno se produbila, još jedan poraz, još jedna mrlja na opusu bivšeg hrvatskog izbornika. Slaba mu je utjeha da je utakmica mogla drugačije završiti, da je N’Doye u prvom dijelu promašio veliku priliku, a da je Pavljučenko u nastavku pogodio vratnicu, da je mladi gostujući vratar Baburin dobro branio. Što sve to vrijedi kad je u igri opet bilo previše pogrešaka, u obrani i predaji lopte i da je Zenit to iskoristio.

Hulk je na desnoj strani okrenuo neopreznog Denisova, akciju je pogotkom završio Fajzulin. Bila je 16. minuta, puno do kraja, kada se još činilo da bi Lokomotiv u toj utakmici mogao iščupati nešto više od još jednog “časnog poraza”. Međutim, Bilić je opet ostao kratak. Čudi li stoga ikoga da je nakon novog razočaranja - bez obzira što je Zenit moćnija momčad, od Lokomotiva se očekuje više - bijes među navijačima Lokomotiva sve veći.

Tako su već nakon pola sata igre navijači domaćeg kluba izvjesili transparente kojima su tražili odlazak predsjednice Olge Smorodskaje i Slavena Bilića iz kluba. “Olga i Slaven, tu vam nije mjesto, želimo ostavke”, pisalo je, između ostaloga na jednome od transparenta. Gotovo svatko koga su mediji pitali za komentar utakmice imao je potrebu očešati se o Bilića, kao da uživaju što mogu do kraja zgaziti trenera kojemu se odbrojavaju dani. Tako se na stadionu našao i bivši predsjednik Lokomotiva Nikolaj Naumov, koji je, baš jučer, prvi put došao na stadion nakon što je 2010. otišao iz kluba.

- Ne znam što se događa s momčadi, valjda će ta serija stati. Ali, što bih vam rekao, sjećam se da je klub u moje vrijeme lošim rezultatom proglasio kad se nismo plasirali u Europu - rekao je Naumov.

Pametnome dosta! Pritisak je na one koji odlučuju sve veći, Biliću je sve teže živjeti na klupi Lokomotiva.

- Zenit je zasluženo pobijedio, bio je bolji od nas, odigrao je koliko je trebalo za pobjedu. Utakmica je možda mogla krenuti u drugom smjeru, imali smo veliku šansu na početku, možda bi da je lopta završila u mreži scenarij bio drugačiji. No, kad momčad napravi toliko pogrešaka i propusta, toliko krivih dodavanja, onda se i ne može nadati uspjehu - priznao je Bilić, ne tražeći alibi za poraz.

Prokomentirao je i spomenute navijačke proteste i traženje ostavke.

- To je dio mog posla, mogu se nositi s tim. Jasno mi je nezadovoljstvo navijača, daleko smo od vrha ljestvice, ne pobjeđujemo, ne zabijamo. Ništa čudno. Jako mi je drago da sam dobio potporu predsjednika Ruske željeznice, a za sebe ne želim tražiti nikakvu ispriku, mogu govoriti samo o stvarima na terenu - rekao je Bilić nakon susreta sa Zenitom.

Podršku predsjednika i predsjednice i dalje ima, no nezadovoljnih je sve više. Bez obzira što je utakmica mogla završiti drugačije i što je s druge strane bio snažni Zenit.

Vedran Ćorluka je odigrao čitavu utakmicu, a Dario Krešić susret je odgledao s klupe.

Linker
22. rujan 2024 17:21