Duje Klaric / CROPIX
VELIK PLUS ZA BIJELE

Povratak Caktaša u redove Hajduka: 'Izgubio sam pet kila i strah od duela!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. srpanj 2014. 11:15

Prije nepunu godinu dana Mijo Caktaš bio je sasvim sigurno jedan od glavnih igrača Hajduka , a danas je povratnik u sastav. Vraća se nakon ozljede koja je bitno zakočila njegovu karijeru.

- Osjećam se kao da sam na početku. Novom početku. Slično kao i u zimu 2012. godine, prije dvije i pol sezone kod ondašnjeg trenera Krasimira Balakova - iskreno je priznao Caktaš.

U kolovozu prošle godine, baš negdje oko Velike Gospe, šokantno je zvučala vijest s pregleda koljena mladog Hajdukovog nogometaša.

- Caktaš mora na operaciju koljena i očekuje ga višemjesečno izbivanje - glasila je službena poruka iz Hajduka.

Igrajući za mladu hrvatsku reprezentaciju u Lihtenštajnu, Caktaš je ozlijedio koljeno. Danas apsurdno zvuči, ali nakon ozljede je nastavio s igranjem utakmice jer nije osjećao jaku bol.

- Tek kasnije sam osjetio da mi nešto smeta u koljenu. Dan poslije utakmice s Lihtenštajnom otišao sam na pregled kod liječnika i ustanovljeno mi je puknuće prednjih križnih ligamenata.

Lani nisam bio pravi

Dva mjeseca kasnije, sredinom listopada uslijedila je operacija križnih ligamenata desnog koljena. I duga rehabilitacija. Jasno, s posljedicama u pristupu, ali i tjelesnoj spremi.

- Dobio sam nekoliko kilograma, ali i popriličan strah od dvoboja s protivničkim igračem. Na kraju prošle sezone pokušao sam se vratiti, ali vidjelo se da nisam pravi. Moralo je proći nešto vremena, očito je ozljeda bila i zahtjevnija nego što sam u prvi tren mislio.

Ovih dana, na ljetnim pripremama u Sloveniji, Mijo Caktaš se osjeća laganim i poletnim. Priznaje, svoju kilažu je doveo na optimalnu razinu što je vjerojatno temeljni razlog optimizmu.

- Smršavio sam četiri-pet kilograma. Na kraju prošle sezone osjećao sam se težak, a danas se tako lagano krećem. Nema više ni straha od dvoboja i toga sam se riješio.

Kilaža na pravoj razini, nema ni straha. Caktaš mora biti optimist nakon svega što je prošao. Iza njega je devetomjesečna stanka, puno “suhih” treninga i neizvjesnosti glede povratka na travnjak.

Linker
06. listopad 2024 06:26