Tom Dubravec/CROPIX
PUT U JUŽNU AMERIKU

Potraga za pojačanjima: Krešić i Fiorentini otišli po novog napadača u Brazil...!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. studeni 2012. 22:51

Sportski direktor Bijelih Sergije Krešić i klupski savjetnik Fredi Fiorenitni odletjeli su jučer u Brazil. Hajduk otvara južnoameričko tržište u potrazi za mladim, perspektivnim igračima. S obzirom na to da Hajduku treba ove zime pojačanja aktualnog kadra, jasno je da će se dvojac Splićana u zemlji sambe koncentrirati na razgovore glede mogućeg dovođenja napadača ili playmakera. To je profil igrača potreban Hajduku, što je još ovoga ljeta Krstičević javno poručio, a tijekom jeseni i naglasio.

U subotu se u Brazilu igra posljednje kolo Serie A, zadnja dionica elitnog brazilskog natjecanja. Budući da se odlazak Krešića i Fiorentinija u Brazil na Poljudu tretirao kao tajna, ostala je nepoznanica koju će utakmicu direktno gledati tandem djelatnika Bijelih. Ali jasno je da za igrače iz Serie A treba platiti mnogo novca, jer je Južna Amerika premrežena skautima mnogih europskih klubova.

Hajdukovo tržište trebala bi biti brazilska druga liga, gdje su igrači jeftiniji, i gdje se može za mali novac nešto pronaći. Ali uvijek je moguća i posudba, što je Hajduk doduše, jednom probao, ali bez uspjeha. Iz Brazila je Hajduk u lipnju 2009. doveo napadača Paraibu i desnog beka Thiaguinha. Bio je to neuspio pokušaj da se od mladih brazilskih nada naprave veliki igrača u Bijelom dresu. Nakon samo šest mjeseci završena je posudba, 20-godišnjaci su se vratili u Gremio. Tri godine kasnije dogodio se novi pokušaj da se pronađe kvalitetan igrač u Brazilu.

Koga Hajduk može dovesti, a da pritom ne zatvori svoje mlade igrače od kojih očekuje veliki profit na tržištu? Novca za velike kupovine nema, a igrač od 22 do 25 godina mogao bi biti traženi profil. Da nije premlad, da ima iskustva i da puno ne košta. Kako sve to pronaći u jednom igraču? Možda Krešić i Fiorentini imaju odgovor na komplicirano pitanje.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
24. rujan 2024 15:26