globoesporte.globo.com
SAMBA U SPLITU

Hajduk otvara suradnju s Fluminenseom, na Poljud stižu dva igrača brazilskog prvaka!

Hajduk bi dva igrača Fluminensea plaćao do 5.000 USD mjesečno, a ukoliko bi se igrači dalje plasirali na europsko tržište profit bi se dijelio u omjeru 50:50
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. prosinac 2012. 10:36

Iz novog brazilskog prvaka Fluminensea Hajduk očekuje dva igrača koji nisu u prvom planu kod trenera Abel Brage. To je svrha i cilj putovanja sportskog direktora Sergija Krešića i savjetnika Fredija Fiorentinija u Rio de Janeiro koji će u Brazilu boraviti sedam dana.

Krešić i Fiorentini u subotu će uživo promatrati utakmicu u kojoj Fluminense kontra Vasca da Game slavi naslov prvaka na stadionu koji nosi ime dugogodišnjeg predsjednika FIFA-e Joao Havelengea. Čelni čovjek Hajdukovog Nadzornog odbora, dr. Josip Paladino, već je razmijenio mail potvrde suradnje s predsjednikom Fluminensea Peterom Siemsenom. Naime, planirano je da Hajduk bude jedna vrst europskog poligona za igrače Fluminensea koji nemaju veliku minutažu u prvoj momčadi koju inače nose klasni igrači poput slavnog veziste Deca i napadača Freda. Prema tom planu Hajduk bi dva igrača Fluminensea plaćao do 5.000 USD mjesečno (28.000 kuna), a ukoliko bi se igrači dalje plasirali na europsko tržište profit bi Hajduk s Fluminenseom dijelio u omjeru 50:50.

Priča zvuči idilično, jer Fluminense je prvak Brazila i sigurno je da u svojim redovima imaju kvalitetnih igrača, a zna se i što Hajduku treba. Imaju Bijeli bekova i zadnjih veznih, trebaju im razigravač i snažni centarfor. To je ono što se očekuje od Fluminensea, a ostvari li se suradnja na spomenutim osnovama, možda bi Hajduk napokon mogao "pogoditi" jednog Brazilca u statusu pojačanja.

Linker
24. rujan 2024 17:25