Ronald Goršić/Cropix
SANTOS KAO REHHAGEL

'Pokušat ćemo jakom obranom ne dopustiti domaćinu da razvije svoju igru'

Grčki izbornik najavljuje Hrvatskoj nametanje igre s mnogo dodavanja, znajući da to naše nogometaše vrlo nervira i sanja pobjedu od 1-0
Piše: ArhivaObjavljeno: 07. rujan 2010. 12:42

ZAGREB - Grčki izbornik Portugalac Fernando Santos (55), koji je u karijeri vodio sva tri najbolja portugalska kluba, ali je prvak bio samo s Portom 1999., uoči večernjeg treninga u Maksimiru djelovao je samouvjereno:

- Nismo očekivali onakav rezultat u petak, no u drugom poluvremenu smo pokazali volju i odlučnost da pobijedimo. Nadamo se da ćemo tako izgledati i u utorak. Imam puno povjerenje u svoje igrače, iako će nam suparnik biti vrlo jak, bolji od Gruzije - počeo je Santos, koji bi bio prezadovoljan i bodom, ali sanja pobjedu od 1-0.

Promjena formacije

- Pokušat ćemo jakom obranom ne dopustiti domaćinu da razvije svoju igru, ali nećemo se bojati napasti. Želimo postići pogodak, a ako ćemo boraviti samo na našoj polovici, imat ćemo problema - otvoreno je upozorio Santos, koji je na izravno pitanje tko će zamijeniti ozlijeđenog Spiropoulosa, strijelca za 1-1 protiv Gruzijaca, odgovorio: Tzavellas. Riječ je o lijevom bočnom Eintrachta, kojem bi to bio debi, a grčki novinari misle kako će na lijevu stranu iskusni dešnjak Seitaridis, a na desni bok Vyntra.

Kako bilo, Santos je najavio i promjenu formacije u odnosu na petak, ali sličnu taktiku kao protiv Srbije u svom debiju na grčkoj klupi 11. kolovoza:

- Pokušali smo s rombom u sredini, ali na posljednjoj utakmici nije nam išlo kao na treninzima i dijelom u Beogradu. Taj sustav je dobar za Grčku, ali nismo imali vremena uvježbavati ga, pa ćemo u Zagrebu probati nešto drugo, no nećemo mijenjati svoju filozofiju. Prilagodit ćemo sustav da najbolje odgovara igračima.

Grci će napasti po bokovima

Santos je još prije polaska za Zagreb kazao da će to biti 4-2-3-1, s Tziolisom i Katsouranisom ispred obrambene četvorke, a Salpingidisom kao jedinom isturenom špicom. To je formacija kojom se želi otupjeti suparničke bokove i napasti ih, njome se Hrvatskoj suprotstavljaju gotovo svi suparnici još od Turske u četvrtfinalu Eura 2008...

Linker
06. listopad 2024 17:19