Ante Čizmić / Cropix
'BIT ĆE 2-0 ZA NAS'

Ivica Olić: 'Budemo li ja i Petrić raspoloženi, nema te obrane koja nas može čuvati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2010. 00:15

On je srušio Manchester United, kako ne bi Grke, danas rezoniraju mnogi hrvatski navijači. Ivica Olić je prvi napadač Slavena Bilića, iza njega je sezona iz snova u kojoj je navikao publiku na golove. Je li vam to teret ili daje dodatni polet?

- Nije mi teret, dobro se osjećam u toj ulozi. Jedino me mučila ozljeda jer nisam znao što će biti. Očekujem da ću odigrati dobro, da ću ulaziti u šanse, te zabiti ili namjestiti gol.

Kako ćemo s Grčkom?

- Vidim ih kao glavnog protivnika za EP. Neugodna su reprezentacija koja ima kvalitetu. Pokazali su to u prijateljskoj utakmici u Beogradu gdje su svladali Srbiju 1:0, iako je točno i da osciliraju u igri. Mi smo maksimalno motivirani i koncentrirani. Za nas je bilo vrlo važno odagnati početni pritisak u Latviji. Sada vjerujem u pobjedu i očekujem je. Imamo za to vrijednost.

Izbornik Slaven Bilić čak kaže da niti bod nije loš.

- Slaven nam uvijek naglašava da kod kuće imamo problema sa strpljivošću jer sve želimo riješiti u prvom poluvremenu. No, momčadi kao što je Grčka traže 90 minuta pravog izdanja. Najbolje to znam iz Bayerna, jednako funkcioniramo u 1. minuti i 78. Rizik se ne uzima nego protivnika gušimo igrom, a ne nekakvim bezveznim individualnim izletima pojedinaca. Tako moramo s Grcima.

A kakva je posljednja linija Grčke?

- Uvijek im je defenziva bila jača strana, ali ne razmišljam o njima. Bitno mi je samo da dobijem kvalitetne lopte, da se dobro krećem, da budem raspoložen. Bude li takav i Petrić povući ćemo i vezne igrače, a u tom slučaju nema te obrane koja nas može čuvati.

Na kraju, samo nam još recite rezultat?

- Mislim da će biti 2:0 za Hrvatsku.

Linker
06. listopad 2024 15:27