Cropix
KOGA ZA IZBORNIKA?

Poklepović ima svog favorita za izbornika: 'Ja bih išao na dalmatinski kadar'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 11. rujan 2015. 10:47

Otkako je smijenjen Niko Kovač na mjestu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, u HNS-u su krenuli u portagu za novim glavnim strategom, a svoja razmišljanja oko čitave priče za Slobodnu dalmaciju dao je i Stanko Poklepović

- Nacionalna vrsta nije privatno vlasništvo ni Saveza, ni Izvršnog odbora, ni Davora Šukera, ni Zdravka Mamića. A niti medija jer se i preko medija koprca štošta! Potrebno je ono što kako vidim izostaje, a to je analiza, dijagnoza, pa određenja kako se postaviti u toj poziciji i odluke.

Poklepović smatra kako nije dobro nekome dati otkaz ako nikoga nemaš u pripremi.

- E sad, nije ni pametno raditi promjene ovakvog tipa, smijenili su Kovača, a nema još novoga... Ne bih ni išao u promjene, iako su greške evidentne. Jer, greške se prije svega moraju analizirati, da se ne ponove. Analiza je bitna, nije stvar samo u Kovaču nego što je to igra i kako se prave profilacije nogometaša po pozicijama na terenu?! Modrić i Rakitić na primjer daju početni, a ne završni pas, to je sasvim neobično, a to se u analizi nikoga ne tiče, pa ni vi novinari se ne raspitujete oko toga zašto se događa da igra nema svoj smisao. A nema smisao, nije ni određena, ni uređena. I nije stvar, rekoh, samo u smjeni. Ja ne bih nužno mijenjao Kovača, ako me razumijete.

Poklepović je mišljenja kako bi najbolji izbor bio netko iz Dalmacije.

- Treba analizirati greške! I sad treba sve podrediti da u dvije preostale utakmice izvučemo pravi rezultat, igrači moraju biti u funkciji igre i rezultata. Treba izvući dvije utakmice, a to može netko iskusan! Tko? U svakom slučaju ja bih na dalmatinski kadar išao, ovdje u našem podneblju ima iskusnijih nego što se to sada po medijima spominje razne ove i one, a nikoga iz Dalmacije.

Linker
22. rujan 2024 18:35