Rijeka, 190910.Nogometna utakmica Prve hrvatske nogometne lige izmedju HNK Rijeka i Hajduka iz Splita.Slavlje Hajduka nakon pobjede nad Rijekom.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Šop / CROPIX
KONTRA SVIH

Poklepović: Borili smo se maksimalno, ovaj Hajduk je - NEUNIŠTIV!

Mnogo toga nam se suprotstavlja, počevši od sudaca, pa sve do mnogih drugih faktora koji bi rušili naš projekt. Ali mi smo neuništivi - euforičan je bio Špaco
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. rujan 2010. 00:57

U različitom raspoloženju došla su oba trenera na pressicu, kormilar domaćih Nenad Gračan pokunjen i žalostan što je izgubio sva tri boda u zadnjim trenucima utakmice, a trener Splićana Stanko Poklepović pomalo je euforičan nakon zasluženo sretnog raspleta jadranskog derbija na Kantridi.

- Čestitam svojim igračima ali i protivnicima na vrhunskom fair-playu, utakmica je bila žestoka ali i u granicama korektnosti. Mi smo neuništivi, Hajduk je neuništiv! Mnogo toga nam se suprotstavlja, počevši od sudaca, pa sve do mnogih drugih faktora koji bi rušili naš projekt. Mislim da smo zasluženo pobijedili bez obzira na igrača manje, ali me je stid da netko dijeli pravdu na ovakav način (očigledno je aludirao na suđenje op.a.). Ovo vam govorim iz dna duše i srca. Javili su mi odmah da je komentator na televiziji već slavio Dinamovo prvo mjesto, misleći da će u Rijeci ostati neodlučeno, ali se dodogodio obrat jer je Hajduk pobijedio, makar s igračem manje! Ponavljam, mi smo neuništivi!

Špaco je nastavio:

- Nogometaši su se maksimalno borili, pošteno su izgarali i stidim se kao nogometni djelatnik da suđenje nije bilo na visini derbija, ovakva igra zaslužuje drugačije upravljanje, ali ja vam to poručujem sada s ovoga mjesta - lupnuo je otvorenim dlanom o stol – nitko nas neće srušiti ja vam to jamčim.

Okrenuo se Gračanu i potiho mu rekao da mu oprosti na ovakvom istupu da se to nipošto ne odnosi na Rijeku i njegove momke. Trener Rijeke Nenad Gračan bio je mnogo tiši u nastupu pred "sedmom silom" koja je napučila prostorije stadiona na Kantridi. Gračan je rekao:

- Moramo što prije zaboraviti ovaj poraz, on je bolan, puno šansi nismo iskoristili, pogodili smo i vratnicu a iz jednog jedinog pravog udarca prema našem golu primili smo pogodak. Mislim da smo zaslužili bolji rezultat i da bi remi bio pravedniji ishod. Bili smo slabiji za neigranje Štroka, a vidjelo se i da igrač više često ne donosi prednost jer mobilizira protivničku momčad koja daje još više od sebe i izvlači svoj maksimum.

To se dogodilo i večeras, mislili smo da utakmicu možemo privesti kraju makar s neodlučenim rezultatom, ali, eto, nismo imali sreće i udarac Brkljače u zadnjim trenucima nas je nokautirao i odveo u poraz. Nije ovo lako pregrmjeti, trebamo poraz što prije zaboraviti – razočaran je bio Gračan.

Linker
06. listopad 2024 20:26