Rijeka, 190910.Danas je na stadionu Kantrida odigrana nogometna utakmica prve hrvatske nogometne lige izmedju HNK Rijeka i HNK Hajduk. Igraci Rijeke su u bijelim dresovima, a Hajduk u plavo-crvenimNa slici: Prvo poluvrijeme proteklo je u agresivnom i pozrtvovanom nadmetanju za loptuFoto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Žunić / CROPIX
BRKLJAČA JUNAK

Hajduk s igračem manje trijumfirao na Kantridi i preuzeo vrh, Dinamo u 90. !

Hajduk je hrabrom igrom pred prepunom Kantridom sa 1-0 pobijedio Rijeku. Apsolutni heroj Splićana bio je Mario Brkljača koji je u 88. minuti bio jedini strijelac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2010. 17:17

RIJEKA - HAJDUK 0-1 (Brkljača 88)

Utakmica je gotova!

88. minuta - Hajduk je zabio s igračem manje. Nakon ubacivanja Ibričića u 16-erac lopta se odbila do Brkljače, koje je sa 15 metara sjajnim volejem skinuo paučinu ispod Lisjakove grede.

85.minuta - Ljubičić je pokušao sa 25 metara, lopta je otišla daleko od vrata.

79. minuta - Stepčić je pokušao prizemnim udarcem iskosa, ali Subašić je nogom izbio u korner.

56. minuta - Rodić je uputio prizemnu loptu za Kreilacha, koji je bio sam na 7-8 metara, ali udarac je bio grozan...

54. minuta - Ibričić je nabacio iz slobodnog udarca, lopta je sve preletjela i zamalo završila u golu. Lisjak je krajnjim napadom obranio.

51. minuta - Vukman je pokušao sa vrha 16-erca, ali lopta je išla ravno u Subašića.

46. minuta - Anas Sharbini je dobio izravan crveni karton zbog starta s leđa!

Gotovo je prvo poluvrijeme!

41. minuta - Ibričić je pucao sa 20-ak metara ravno u Lisjaka.

40. minuta - Hajdukova klupa bijesna je na zagrebačke suce.

36. minuta - Kakva prilika za Rijeku! Đalović je primio sam samcat loptu na lijevoj strani, izveo je nešto između udarca i dodavanja, ali Rodić je bio malo prekratak i prilika je propala.

24. minuta - Budicin je bio najviši nakon kornera, ali lopta je prošla pokraj stative.

19.minuta - Vukušić je bio sam ispred Lisjaka, ali pomoćni sudac označio je zaleđe koje nije postojalo. Hajduk u zadnje vrijeme nema sreće sa sucima sa strane...

10. minuta - Stativa Rijeke. Đalović je s lijeve strane vratio Rukavini na 16 metara, čiji udarac pogađa vanjski dio vratnice.

2. minuta - Živo je počelo! Subašić je izašao na 16 metara da bi izbio ispred Đalovića, no loptu je odbio samo do Rukavine. Rijekin veznjak pokušao je prizemnim udarcem, ali lopta je otišla pokraj vrata.

Kantrida je odlično popunjena, na utakmici je možda 9.000 gledatelja.

Rijeka: Lisjak - Švrljuga, Čagalj, Budicin, Čaval - Landeka, Rukavina, Kreilach, Stepčić - Rodić, Đalović.

Hajduk: Subašić - Maloča, J. Buljat, Vejić, Strinić - Bulku, M. Ljubičić - Tomasov, Ibričić, Anas - Vukušić.

DINAMO - ZAGREB 1-0 (Barbarić 90)

Utakmica je završena!

93. minuta - Abdurahimi je pao u šesnaestercu, ali umjesto jedanaesterca dobio je žuti karton.

90. minuta - Zagrebova obrana pokleknula je u 90.minuta. Vrsaljko je iz kornera nabacio točno na glavu Barbarića koji je poslao loptu u mrežu. Kakvo olakšanje za Modre!

80. minuta - Kramarić je promašio priliku utakmice. Tonel mu je servirao loptu na samo pet metara od vrata, ali udarac modrog napadača bio je mlak i išao je točno u Višića.

69. minuta - Abdurahimi je na širokom prostoru išao sam na Cufrea, otišao je u stranu, pucao, ali ravno u Kelavu. Kakva šansa Zagreba!

65. minuta - Cufre je zamalo zabio sam sebi. Išao je raščistiti nakon ubačaja Jurendića, a lopta je prošla pokraj vratnice.

52. minuta - Sammir je iz slobodnog udarca pogodio živi zid, a odbijenu loptu potegnuo je Tomečak, no Višić je bio siguran...

Gotovo je prvo poluvrijeme.

39. minuta - Najveća prilika za Dinamo do sada. Vrsaljko je ubacio prizemno s desne strane, ali Sylvestr nije uspio skrenuti loptu u mrežu.

38. minuta - Jurendić je pokušao iz velike daljine i lopta nije prošla daleko od gola. Zagreb je sve hrabriji...

30. minuta - Zagreb se odlično brani, ali u napadačkom dijelu nisu napravili ništa...

19. minuta - Morales je iz slobdnog udarca s lijeve strane pokušao iznenaditi Višića, ali vratar Zagreba bio je koncentriran. Treba istaći da je slobodni udarac izborio Sylvestr, koji na početku izgleda sasvim pristojno...

15. minuta - Chago je pokušao iz voleja nakon ubačaja Moralesa iz kornera, ali potpuno je krivo zahvatio loptu.

10. minuta - Dinamo je od početka navalio na gol Pjesnika, ali Višić je još uvijek bez pravog posla. Zanimljivost je da je napadač Zagreba Jurendić zaradio žuti karton već u prvom napadu na utakmicu. Pokosio je Vrsaljka...

1. minuta - Utakmica je počela, a na Maksimiru je oko 10.000 gledatelja. Dobri rezultati Modrih i besplatan ulaz učinili su svoje...

Iznenađenje u sastavu Zagreba je uvrštenje Lovre Medića u prvih 11. Zapravo, kada se zna zašto je Šušak otišao iz kluba, igranje predsjednikova sina možda i nije iznenađenje.

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Barbarić, Tonel, Cufre - Chago, Calello - Tomečak, Morales, Sammir - Sylvestr;

Zagreb: Višić - Celjak, Pavlović, Tokić, Ivanković - Jefthon, Jugović - Medić, James, Šovšić - Jurendić.

Linker
26. rujan 2024 22:45