Vladimir Dugandžić/CROPIX
HAJDUK - DYNAMO (D) 1-0

Pogledajte pogodak Ivana Vukovića i festival promašaja Bijelih protiv Nijemaca

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. siječanj 2013. 15:42

Oba splitska kluba startala su s pobjedama u prvim prijateljskim utakmicama na pripremama u Turskoj. Hajduk je dobio njemačkog drugoligaša Dinamo iz Dresdena, na kraju rezultatski minimalno 1-0, ali prema prilikama (Vuković promašio penal) mogla je ta pobjeda biti i viša, dok je Split bio uvjerljiv protiv austrijskog prvoligaša Wolfsbergera, završilo je 3-0.

U Hajdukovom debiju u Turskoj, Ivan Vuković nije iskoristio jedanaesterac u 22. minuti utakmice, promašio je vrata, nakon što je Vršajević izborio najstrožu kaznu. Ali nedugo nakon toga, Crnogorac se iskupio zabivši gol za 1-0 na dodavanje Oremuša, koji je u ovoj utakmici bio kapetan “bijelih” jer u sastavu nije bilo Marija Maloče. Bio je to pogodak koji je odlučio pobjednika.

Na kraju su i Nijemci mogli doći do izjednačenja, ali je Fiel u samoj završnici promašio penal.

Posebno u prvom poluvremenu utakmica je bila u apsolutnoj dominaciji Splićana koji su priredili još nekoliko vrlo izglednih prigoda pred vratima njemačke momčadi, ali nisu uspjeli zabiti.

Nisu igrali prinove, Brazilci Patinho i Cassio, njih će trener Krstičević testirati na utakmici protiv pričuva Wolfsburga, ta utakmica igra se u utorak, a nije igrao niti Bjelokošćanin Kouassi koji je na obje dosadašnje pripremne utakmice zabio po dva gola.

Na susjednom igralištu sportskog centra Papillon u Beleku, Split je igrao protiv austrijskog prvoligaša Wolfsbergera, kojeg trenira nekadašnji reprezentativac Osječanin Nenad Bjelica.

Split, trenera Zorana Vulića bio je uspješniji od Austrijanaca, “crveni” su uvjerljivom igrom došli do pobjede 4-0, a golove su zabili Vojnović, Kvesić, Fuček i Obilinović. Vulić je izrotirao dvije postave na ovoj utakmici i dao šansu skoro svim igračima iz kadra.

Iz Hajduka još nema potvrde o transferu Josipa Radoševića, koji nije s momčadi u Turskoj nego je ostao u Split jer se očekivalo da će njegova prodaja biti realizirana. Iz Hajduka šute, a zadnje što javljaju talijanski mediji bile su spekulacije da je Napoli odustao od transfera jer se s Hajdukom nisu mogli dogovoriti oko odštete.

Hajduk - Dinamo Dresden 1-0 (1-0)

Kalinić - Oremuš, Jonjić, Milović, Jozinović (od 71. Tomaš) - Lima, Milić (od 59. Ozobić) - Vršajević, Andrijašević (od 85. Kovačić), Caktaš (od 64. Kiš) - Vuković (od 54. Stojanović).

Split - WAC 4-0 (1-0)

Split (prvo poluvrijeme): Vuković - Marčić, Križanac, Glumac, Glavina - Paracki, Brlečić - Belle, Zeba, Baraban - Vojnović.

Split (drugo poluvrijeme): Zagorac - Radotić, Galović, Radeljić, Hrgović - Pehar, Kvesić - Serdarušić, Fuček, Obilinović - Barišić

Linker
18. rujan 2024 07:20